Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

08. 12. 2021. 19:15 >> 20:01
6

SKUPŠTINA

Mugoša izabran za predsjednika DIK-a

Magistar pravnih nauka Nikola Mugoša izabran je danas u crnogorskom parlamentu za predsjednika Državne izborne komisije (DIK). Za njegov izbor je glasao je 41 poslanik, 27 bilo je protiv a deset uzdržano. Za izbor Mugoše glasali su poslanici opozicije i koalicije Crno na bijelo.

Mugošu je za ovu funkciju ranije danas predložio Administrativni odbor.

Konatar je kazao da u Crnoj Gori biografija mora biti jedini i glavni razlog zašto se neko predlaže na važne funkcije.

“Odluka je isključivo donijeta na osnovu stručnosti, profesionalizma, a ne partijskog interesa bilo kog političkog subjekta”, rekao je Konatar.

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović kazao je da ne zna na osnovu kojih mjerila je presuđeno da Mugoša ima bolju biografiju od bilo kog drugog kandidata koji se prijavio na konkurs za predsjednika DIK-a.

“Ovdje se radi o preglasavanju aktuelne parlamentarne većine od Demokratske partije socijalista i predstavnika URA-e, jer je simptomatično da na sjednici Administrativnog odbora šest predstavnika parlamentarne većine podrži jednog kandidata, a da samo Konatar glasa za drugog”, naveo je Zogović.

Mugoša je diplomirani pravnik, od 2015. godine samostalni savjetnik u DIK-u.

Zadužen je za međunarodnu saradnju Komisije i contact point sa međunarodnim organizacijama OEBS, IFES i ENEMO.

Bio je rukovodilac edukacije opštinskih izbornih komisija i biračkih odbora na parlamentarnim i predsjedničkim izborima 2016. i 2018. godine.

Funkcija predsjednika DIK-a ostala je upražnjena, nakon što je Aleksa Ivanović razriješen sa te funkcije na sjednici Skupštine 17. juna.

Ivanović je razriješen zbog odbijanja DIK-a da 28. decembra prošle godine verifikuje mandat Suadi Zoronjić sa poslaničke liste „Crno na bijelo“, koja je na toj poziciji trebalo da zamijeni poslanika Filipa Adžića.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније