Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

09. 12. 2021. 18:16 >> 18:18

AMBASADOR AUSTRIJE

Izdići se iznad trenutnih političkih previranja

U Crnoj Gori postoji opšti konsezus građana i političkih subjekata kada je u pitanju evropska perspektiva i opredijeljenost zajednice ka pristupanju države Evropskoj uniji, kazali su potpredsjednik Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić i novi ambasador Republike Austrije u Crnoj Gori Karl Miler. Kako je ukazano, njih dvojica su saglasni da se puni kapacitet dijaloga, kao najdragocjenijeg resursa savremenih društava, ogleda i u mudrom rješavanju unutrašnjih pitanja. 

Ambasador Miler je izrazio uvjerenje da će Crna Gora pronaći snage da se izdigne iz trenutnih političkih previranja, te da će shodno jasno utvrđenim vanjsko-političkim prioritetima nastaviti sa kvalitetnim ispunjavanjem kriterijuma za članstvo u EU, što u konačnom garantuje veći standard te ujedno mir u regionu Zapadnog Balkana.

"Crna Gora i dalje može računati na otvorenu podršku Austrije ka ispunjavaju izazovnih reformskih procesa koji je vode u zajednicu najrazvijenijih zemlja Evrope, što generiše nove vrijednosti i prosperitet društva u cjelini, zaključio je Miler.

Bulajić, koji je ujedno i predsjednik Grupe prijateljstva sa Republikom Austrijom, izrazio je spremnost za nastavkom intenziviranja političkog dijaloga i bliske saradnje na nivou parlamenata, posredstvom grupa prijateljstva, što će, kako naglašava, nesumnjivo doprinijeti boljem razumijevanju međusobnih potreba i istovremeno snaženju bilateralnih i multilateralnih odnosa, prije svega na zadovoljstvo naših naroda.

"Sagovornici su saglasni da dvije prijateljske države imaju obostran interes da dodatno ojačaju saradnju na polju privrede, proizvodnje, zaštite životne sredine i novih tehnologija, te da u tom pravcu Crna Gora treba istrajati na ravnomjernom regionalnom i održivog razvoju, u okviru kojeg se ističe Nikšić kao nekadašnji industrijski gigant sa povoljnom geografskom pozicijom, prirodnim resursima i ljudskim potencijalima, te kao grad koji ima ogroman potencijal za ubrzani ekonomski razvoj države i kreiranje novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније