Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

11. 12. 2021. 07:28 >> 08:42
13

PRES U PODNE

DF bez pozitivnog odgovora, danas o daljim koracima

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) obratiće se danas javnosti u Skupštini Crne Gore vezano za platformu koja podrazumijeva formiranje nove vlade.


Konferencija za novinare Demokratskog fronta održaće se u skupštini Crne Gore, danas u 12 sati.

Govoriće lideri DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

U ponoć je istekao rok koji su u tom političkom savezu dali strankama parlamentarne većine da se izjasne o platformi koja podrazumijeva formiranje nove vlade.

Front je predlagao novog premijera koga bi dogovorile Demokrate i URA, kao i novi odnos snaga u Vladi uključujući i manjinske partije. U tom okviru su predložili i novi koalicioni sporazum.

DF- nije dobio pozitivan odgovor od ostatka parlamentarne većine za svoj dokument koji predviđa novu vladu i premijera, saopšteno je sinoć Pobjedi iz vrha tog političkog saveza.

"Iz Ure je javno odbijena platforma, dok Demokrate do juče u 21 sat nijesu poslale bio kakav odgovor", saopštio je izvor Pobjede.

U Podgorici su juče održane sjednice rukovodećih organa jednog dijela konstituenata DF-a. 

Postoje nezvanične medijske informacije da će DF u slučaju negativnog odgovora drugih partija vlasti na ponuđenu platormu, pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. O tome, međutim, iz Fronta nijesu dali izjavu.  

Diskusija i glasanje povodom inicijative iz opozicije da se izglasa nepovjerenje aktuelnoj Vladi zakazani su za ponedjeljak. 

Podsjećamo, iz URA su juče saopštili da je za njih neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovaraju vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Oglasila se i Ujedinjena Crna Gora, iz koje su saopštili da će glasati protiv nepovjerenja Vladi i skraćenja mandata parlamentu.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније