Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Vanja Rakonjać, TVCG ]

18. 12. 2021. 19:31 >> 19:32
9

VLAST U MOJKOVCU

Razgovori uspješni, razmotriće podjelu funkcija

Svi predstavnici buduće lokalne vlasti, koji su osvojili većinu na izborima u Mojkovcu, učestvovaće u kreiranju nove politike grada. To je odluka koju su sinoć donijeli na sastanku na kojem su otvorena ključna pitanja o budućoj saradnji. U iščekivanju što skorijeg verifikovanja mandata odbornicima, novoformirana koalicija treba da razmotri podjelu funkcija i dođe do cjelovitog dogovora oko vršenja vlasti.

Da bi uspostavili dijalog, razmotrili sva ključna pitanja i dogovore oko formiranja  buduće lokalne vlasti za pregovarački sto sjeli su predstavnici nove parlamentarne većine Mojkovca. Međusobne razgovore ocjenjuju uspješnim.

„Ono što me raduje je to što nije bilo negativnih tonova, da smo dogovorili nove sastanke, a njihova dinamika biće ubrzanje sastanaka da bi što prije formirali vlast na radost svih građana Mojkovca”, kaže za TVCG Vesko Delić, nosilac liste „Za budućnost Mojkovca.

Politički partneri koji u lokalni parlament ulaze kao većina još ne govore o uslovima pod kojim će dijeliti funkcije.

„Naravno da je  bilo riječi i o tome, ali nećemo još uvijek izlaziti u javnost o tome dok ne postignemo cjelovit dogovor. U ovom trenutku je najvažnije da se održi sjednica na kojoj ćemo verifikovati mandate i da tim činom bukvalno preuzmemo vlast u Mojkovcu”, kaže Delić.

Pobjeda na lokalnim izborima je prilika da se  programi navedeni kao prioritetni na svakoj od lista razmotre i u cjelosti ispune. Buduća vlast obećava da će raditi na njima.

„To su za već postojeće projekte koji su u toku, da što urgentnije dovedemo do realizacije, da što prije od toga građani imaju benefite. Benefiti su ključni kao što je zapošljavanje, zaustavljanje odlaska  stanovništva iz Mojkovca”, navodi Delić.

Osvajanje većine na lokalnim izborima i formiranje vlasti u Mojkovcu je, po riječima Delića,  trijumf donedavne opozicije Mojkovca.  Kako stvari sada stoje za doskoro vladajuću DPS nema mjesta u novim postizbornim kalkulacijama.

“Što se sadašnjeg stanja tiče, mi smo njih stavili ad-acta. DPS je u padu i to je evidentno na svim nivoima i u Crnoj Gori i u Mojkovcu. Ja mislim da je ta njihova politika, politika prošlosti. Mi se okrećemo novim razvojnim projektima, tako da, što se tiče saradnje sa njima, ni o kakvoj kombinaciji”, poručio je Delić.

Predrag Smolović, nosilac liste DPS-a na prethodnim izborima kaže za TVCG da se nijesu ni interesovali oko dogovora o formiranju vlasti.

“Otprilike vidimo da to ide u pravcu neke koalicije koja je i na državnom nivou. Nesuglasice koje su na državnom nivou isto ne idu, vjerovatno, ni u prilog formiranju lokalne vlasti, tako da želimo svakom sreću”, poručio je Smolović.

Po mnogo osnova je, kaže Smolović, mojkovački DPS uspjeo da postavi temelje za korišćenje gradskih resursa, te da je dobro trasirao put projektima za koje očekuje da ih buduća vlast uvrsti u svoje prioritete i završi.

“Kao što je Rudnik, kao što je Ski – centar, Biznis zona. Danas su njihovi glavni favoriti za budući razvoj Mojkovca i to nas negdje raduje. Da ono što smo mi radili prepoznaju kao pravce razvoja našeg grada”, zaključio je Smolović.

Za sve predstavnike buduće lokalne vlasti koji su osvojili većinu na izborima nije, kako rekoše, problem da  rade zajedno.

Dobili su priliku i iskoristiće je da kao novoformirana većina povuku niz poteza kojima će ono  što su obećavali u kampanji pretvoriti  i u djelo.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније