Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B./Mina ]

19. 01. 2022. 11:14   >>  13:26 13

JOKOVIĆ

Poslanici će glasati kako odluče organi SNP-a

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) glasaće u parlamentu onako kako odluče partijski organi, poručio je lider te stranke Vladimir Joković, navodeći da u SNP-u smatraju da je nova vlada rješenje za izlazak iz krize.

Premijer Zdravko Krivokapić juče je kazao da ga intenzivno zovu članovi SNP-a koji tvrde da najmanje dva poslanika te stranke neće podržati manjinsku vladu. Joković je, na konferenciji za novinare, rekao da je  Krivokapić dao sebi za pravo da kaže da će dio poslanika SNP-a glasati onako kako bi on želio.

„Svi mi ćemo glasati onako kako odluče organi partije, Glavni i Izvršni odbor“, istakao je Joković.

Prema njegovim riječima, SNP je prilikom formiranje Vlade prošao jedan od mučnijih perioda od formiranja stranke.

Joković je rekao da su podržali Vladu samo da bi rasteretili građane da nije moguć povratak Demokratske partije socijalista (DPS).

„Evo nas pet ovdje, glasaćemo onako kako se dogovorimo, a premijer neka kaže zašto je unosio zabunu u naše članstvo“, poručio je Joković.

"Garantujem da niko od nas neće biti 41"

On je pozvao Krivokapić da kaže šta želi od SNP-a "i kako želi da glasamo kad bude glasanje o povjerenju Vladi".

„Ja mu garantujem da niko od nas neće biti 41, a ako neko bude 51. - šta ćemo, pala je Vlada i sa 41. Ako je Vlada najbolja u istoriji, neka kaže šta je uradila za ovaj period. Odgovorno tvrdim, možda je vlada najbolja u istoriji Crne Gore, ali ovo je najgori premijer otkad je postala Crna Gora“, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, SNP „neće biti ti koji će rušiti premijera“.

„Premijer neka odgovara za ono što je trebao, a nije učinio. Mi smo potpuno složni i jedinstveni. Mi iz SNP nećemo barjačiti u rušenju Vlade, ali nećemo ni žaliti za njom“, istakao je Joković.

On je kazao da je memorandum SNP-a, URA-e i manjinskih stranaka jedan od ključnih iskoraka u Crnoj Gori, i da je nakon njegovog potpisivanja na najvećem gubitku DPS.

“Pokazali smo da možemo da budemo tolerantni, da možemo da sarađujemo sa svima kojima je napredak Crne Gore najbitniji. Međunarodna zajednica je to prepoznala, SNP ima ogromnu podršku međunarodne zajednice”, kazao je Joković.

Interpelaciju pokreću oni koje je Krivokapić izabrao

On je rekao da Vlada preko obavještajnih službi vrši pritisak na članstvo te partije.

“Juče premijer bez ikakvog razloga kaže “glasaće SNP tako i tako” i da ga zovu članovi SNP-a. Nije tačno, nego ova Vlada vrši pritisak preko ANB-a na članove SNP-a. Jesmo li mi krivi što od 41 poslanika, premjer sada ima podršku deset poslanika, možda ni toliko", upitao je Joković.

On je rekao da SNP ne ruši Vladu niti pokreće interpelaciju.

“Interpelaciju pokreću oni koje je Krivokapić izabrao, njegova volja je bila da (Dritan) Abazović bude potpredsjednik. Mi mislimo da je premijer trebalo da dođe u Skupštinu da traži preispitivanje svog povjerenja”, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, nova vlada, izbori ili bilo koje drugo rješenje - sve će biti bolje od statusa kvo koji je neodrživ.

Komentarišući to što je DPS saopštio da bi podržao manjinsku vladu, Joković je kazao da je to njihovo pravo.

“DPS može svaku vladu da podržava. DPS je mogao da podrži Vladu Krivokapića, pa pitamo Krivokapića da li bi on bio premijer i Aleksu Bečića da li bi on bio predsjednik Skupštine, da je DPS u tom trenutku rekao - mi hoćemo da podržimo vladu”, kazao je Joković.

SNP neće nikakvu saradnju sa DPS-om

Odgovarajući na pitanje da li je potpisivanje memoranduma i najava podrške manjinskoj vladi izazvalo potrese u partiji, Joković je kazao da je to spin.

“Mi smo imali jednoglasnu odluku na predsjedništvu o tome kako treba da djeluje SNP-a”, dodao je on.

Joković nije precizno odgovorio na pitanje da li bi SNP podržao manjinsku vladu u kojoj bi eventualno bili URA, DPS i manjinske stranke.

“Ako prioriteti vlade budu potpisivanje Temeljnog ugovora, održavanje popisa, inicijativa Otvoreni Balkan, potpuna borba protiv šverca cigareta i droge, ubrzanje puta ka EU - mi ćemo podržati bilo koju vladu”, naveo je Joković i dodao da SNP neće nikakvu saradnju sa DPS-om.

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније