Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

26. 01. 2022. 19:57   >>  20:02 11

DAMJANOVIĆ

Spreman da pomognem da izađemo iz krize

Ekonomista i bivši poslanik Aleksandar Damjanović saopštio je da će se odazvati svakom ozbiljnom i direktnom razgovoru u vezi s njegovim eventualnim angažmanom u slučaju formiranja manjinske vlade.

Komentarišući medijske navode da bi on mogao biti potpredsjednik Vlade i ministar finansija u slučaju formiranja manjinske vlade, Damjanović je u Dnevniku 2 TVCG odgovorio: "U ovom trenutku vi razgovarate sa nezaposlenim građaninom, koji dijeli sudbinu desetine hiljada građana koji su takođe nezaposleni".

"Ne bih komentarisao nešto što nije zvanično, i za šta nijesam pitan. Mediji imaju pravo da pišu. Ako bude poziva za direktne i ozbiljne razgovore, ja ću se odazvati bilo kome. U ovom trenutku, mogu samo to da kažem, da sam spreman da dam sebe, kao i do sada, i služim, kao što sam služio u parlamentu 12 godina, da se iz svega ovoga izađe na najbolji mogući način", rekao je Damjanović.

Govoreći o modelu izlaska iz krize, Damjanović je rekao da je dobar svaki koncept koji se bazira na volji građana koji su rekli "ne" režimu: "I nadam se da će se u okviru parlamentarne većine naći prihvatljivo rješenje".

On je rekao da bi bilo dobro da do tog rješenja dođe što prije, kako bi se izbjegle sve one stvari kojima svjedočimo u posljednje vrijeme.

"Da se krene na posao, i da se primijene zakonske pretpostavke za ostvarivanje i budžetskih projekcija i Evropa sad", rekao je Damjanović.

Smatra i da nema nikakve bojazni od toga da aktuelna politička zbivanja ugroze program Evropa sad: "I ova i bilo koja druga administracija će morati da primijeni zakone koje je donio parlament".

"Nemam iluzija da će plan biti primijenjen i zaokružen do kraja, s tim da se stvaraju pretpostavke da ne ostanemo na 450 eura minimalne zarade, nego da bude na nivou potrošačke korpe", istakao je Damjanović, navodeći da će biti potrebe da se program značajno unaprijedi.

On je rekao da neće biti ekskluzivan ako ponovi ono što vidi većina građana Crne Gore, odnosno da postoji ozbiljna kriza u funkcionisanju kako Vlade, i unutar Vlade, tako i između Vlade i parlamenta, te da je potrebno pokazati odgovornost zbog ekonomskih i političkih prilika.

Damjanović je saopštio da je zato neophodno iz krize izaći na najbolji mogući način.

"Dešavanja posljednjih dana govore o tome da smo došli do zida i da postoji potreba da se politička kriza riješi, kako bismo išli naprijed i ostvarili ciljeve iz avgusta 2020, kada je bivši režim postao opozicija", rekao je Damjanović.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније