Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V ]

28. 01. 2022. 06:48   >>  09:57 6

BEGOVIĆ PORUČIO

Kapitalni budžet za sport uvećan 66 odsto

Motiv mog povratka u Crnu Goru i prihvatanje funkcije v.d. direktora Uprave za sport i mlade bio je da dokažem da vrlo brzo možemo promijeniti i sistem i Crnu Goru ukoliko znamo šta radimo, ako formiramo tim izuzetnih ljudi i ukoliko smo apsolutno posvećeni cilju, kazao je Marko Begović, prvi čovjek Uprave za sport. Kako je naveo, cilj je bio postavljanje održivih temelja za razvoj sporta i mladih kako bi sledeća administracija imala zdrave osnove za rad i unapređenje jako zapuštenog sistema a kako bi Crna Gora konačno počela da gradi snažne institucije.

"Da li sam u svojoj misiji uspio? Nije na meni da sudim. Ali veoma sam ponosan da mogu da predstavim mjerljive rezultate našeg posvećenog tima. Za svega četiri mjeseca rada uspjeli smo da uvećamo kapitalni budžet za sport za 66 odsto u odnosu na prethodnu godinu, da obezbijedimo ukupno 4,5 miliona eura za sportsku infrastrukturu u 2022. godini i pošaljemo poziv opštinama i savezima za novih 687 hiljada za sportsko-infrastrukturne projekte", kazao je Begović. 

On je rekao da su obezbijedili subvencije za dječiji sport za 2022. godinu i da po prvi put imaju budžet za antidoping od 150 hiljada eura. 

"Da uputimo dva zahtjeva za povraćaj sredstava: Karate savez 40 hiljada eura plus zatezne kamate i Biciklistički savez 27.321 eura, a da po prvi put obezbijedimo formalno-pravnu depolitizaciju sporta kroz izmjene i dopune Zakona o sportu. Kroz kadrovsku reorganizaciju, optimizaciju i sistematizaciju sa zaposlenima koji su već bili dio sistema uspjeli smo da unaprijedimo efikasnost rada Uprave i smanjimo broj zaposlenih za 40 odsto", kaže Begović. 

Kako tvrdi, Crna Gora može i mora više.

"Ali za više je potrebno mnogo više rada a mnogo manje politikanstva i izgovora", kaže Begović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније