Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

02. 02. 2022. 13:07 >> 17:34
3

REAKCIJE PARTIJA

"Vuksanović Stanković zasmetala mračnim umovima"

Pojedine političke partije pružile su podršku poslanici Draginji Stanković Vuksanović nakon informacija da se spremao napad na nju.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković saopštila je da ju je juče direktor Uprave policije Zoran Brđanin informisao da je bezbjednosno ugrožena. Kako je navela Brđanin joj je saopštio i da će biti obezbijeđeno njeno mjesto stanovanja, jer je bilo naznaka o napadu na nju.

Liberalna partija saopštila je da ova politička većina vjerovatno ne vidi ništa strašno u ovakvim pojavama pa ih tako vremenom normalizuje, što LP neće dozvoliti. 

"Informacija koja da su nacionalističke grupe planirale napad na poslanicu Draginju Stanković Vuksanović tužna su stvarnost Crne Gore i slika onoga do čega smo došli kao društvo sa ovom političkom većinom", saopštila je Liberalna partija.

LP navodi da je Vuksanović Stanković kao čestita i principijelna Crnogorka, svojim nastupima u Skupštini i u javnosti kojima brani društvo i državu  zasmetala “mračnim umovima agresivnih nacionalista". 

“Oštro i jasno ćemo uvijek ukazivati na fašizam, mržnju i nasilje, a primjer poslanice Vuksanović čija riječ očigledno oštro sječe sve neistine mračne propagande, dokaz je da se naša istina se ne može ućutkati i jasan pokazatelj u kojem pravcu treba svi da djelujemo i zaustavimo takve pojave u Crnoj Gori na vrijeme”, navodi se u saopštenju.

SD: Ako Vuksanović-Stanković bude ugrožena, država je odgovorna

Predsjednica Foruma žena SD Ivana Raščanin-Radičević kazala je da ako poslanica Vuksanović-Stanković bude ugrožena, a njena bezbjednost kompromitovana, to će biti isključiva odgovornost, kako navodi, nadležnih državnih organa.

"Ova situacija je posljedica vrijednosnog posrnuća kojem svjedočimo, te činjenice da mizogini i seksistički napadi nijesu nailazili na jasnu i nedvosmislenu osudu onih koji obnašaju izuzetno važne funkcije u Crnoj Gori, kao ni adekvatnu reakciju nadležnih organa", rekla je Raščanin-Radičević.

Raščanin-Radičević je poručila da SD daje punu podršku Vuksanović-Stanković.

"Jednako tako podršku Socijaldemokrata ima svaka žena i svaka osoba koja je meta uvreda i zastrašivanja, i dok god institucije ne pokažu da hoće i mogu da se nose sa time, nećemo imati normalan javni ambijent", zaključila je Raščanin-Radičević.

Alijansa žena DPS je saopštila da prijetnje neće zaustaviti borbu za bolju budućnost Crne Gore.

"Planirani napad na Draginju Vuksanović Stanković, čemu je prethodilo višemjesečno crtanje mete, akt je bez presedana sa mogućim nepredvidljivim posljedicama a namijenjen podrivanju temeljnih vrijednosti demokratske i evropske Crne Gore. Naročito zabrinjava da je meta napada žena političarka, koja je bila targetirana iz različitih adresa i u kontinuitetu u proteklom periodu, te uprkos tome zaštita nije pravovremeno obezbijeđena", kazalis u iz Alijansa žena DPS-a.

U saopštenju se poručuje da je za svaku osudu i ponašanje onih koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinijeli stvaranju društveno-političkog ambijenta u kom su žene konstantno zastrašivane.

Bošnjačka stranka je saopštila da je politička atmosfera u Crnoj Gori u posljednih 18 mjeseci, gdje su se jasno crtale mete neistomišljenicima, dovela je do toga da danas imamo informaciju da se spremao napad na poslanicu SDP-a Draginju Vuksanović-Stanković, što je zastrašujuće za državu koja želi da bude dio porodice evropskih naroda.

"Puna podrška za poslanicu Vuksanović-Stanković. Danas je meta Draginja, sjutra može biti svako ko podigne glas protiv politika koje su Crnu Goru unazadile na putu evropskih integracija i koje su jasno uticale da danas imamo nikad polarizovanije društvo, visok stepen etničke distance i nikad lošiji položaj manjinskih naroda", naveli su iz BS.

Iz te partije su kazali da država mora da iskoristi sve mehanizme, kako bi se obezbijedila sigurnost poslanice Vuksanović-Stanković.

"Vjerujemo da policija i ANB imaju kapaciteta da obezbijede sigurnost svakog građanina Crne Gore, a posebno poslenika javne riječi", saopšteno je iz BS.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније