Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

05. 03. 2022. 13:20   >>  13:21 6

RABRENOVIĆ

"Odlazeća Vlada podržava rusku agresiju"

Nedonošenjem odluke o zabrani emitovanja i reemitovanja ruskih propagandističkih kanala, odnosno ograničenju njihovih programsklih sadržaja Vlada potvrđuje da je saizvršilac agresije, uništavanja gradova, razaranja škola, vrtića i bolnica, ubijanja civila i egzodusa miliona ukrajinskih izbjeglica, poručio je član Predsjedništva Liberalne partije Jovan Rabrenović.

“Krnja nelegitimna Vlada u tehničkom mandatu ne prestaje da ponižava građane Crne Gore i da otvoreno iskazuje svoj proruski karakter čime cijelom svijetu želi pokazati da naša država ne poštuje međunarodno pravo, konvencije i ljudska prava”, kazao je on. 

Tvrdi da je njihova namjera jasna i sažeta u naumu da se omogući da dominantne budu dezinformacije i promocija agresije koju ruski mediji svakodnevno šire.

“Odlazeća vlada nema namjeru postupiti po obavezujućim zaključcima Savjeta Evropske unije od 1. marta 2022.godine o restriktivnim mjerama za medije koji dolaze iz Rusije i preko kojih se vrši otvorena propaganda ruske agresije na Ukrajinu. Sramnoj odlazećoj vladi zadatak je da do zadnjeg trenutka svoga anticrnogorskog angažmana uradi sve kako bi nas što dalje i više distancirali od Evropske Unije, zapadne civilizacije i društva uređenih demokratskih država”, kazao je Rabrenović.

Poručio je da će odlazeću Vladu istorija pamtiti kao podržavaoce autokratskih totalitarnih režima i negatore suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti međunarodno priznatih država i njihovih granica.

“Nema mjesta u carstvu nebeskom za one koji mogu podržavati i smrt nedužnih i opravdavati zločine nad narodom bilo kojim narodom Ukrajine”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније