Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

14. 03. 2022. 13:53   >>  14:37 5

RADOVIĆ

"Carević stavio fotelju iznad svih prioriteta grada"

Predsjednik Skupštine Budva Krsto Radović i zvanično je podnio ostavku na tu funkciju, ističući da nije vjerovao da će doći u ovu poziciju. Očekivao je da će uspjeti da postignu neki, makar i privremeni kompromis sa predsjednikom Opštine Markom Carevićem, ali nažalost to se nije desilo.

"Uradili smo sve da dođe do kompromisa, ali uzalud to nije urodilo plodom. Uradili smo sve i kao politička grupacija, prije nekoliko dana smo imali jedan sastanak, sjeli za isti sto, dali predlog da se gradi turistička sezona i da u tom nekom vremenu pokušamo da uspostavimo neki promil povjerenja i u tom koalicionom sporazumu definišemo šta da se radi. Ja sam i tada kazao da mogu podnijeti ostavku, ako je to njemu problem. To nije prihvaćeno i pokazalo se da je Carević iznad turističke sezone, iznad budžeta Opštine Budva, iznad planova i investicija, stavio sebe. Tada sam obećao da ću podnijetu ostavku ako se do danas ne napravi dogovor i kako se to nije desilo ja sam to i učinio", kazao je Radović.

Istakao je da je Carević stavio svoju fotelji iznad svih, po cijenu da bude predsjednik i sa prinudmom upravom i to najviše govori o njemu i kako je kazao, dobio je ozbiljnu bolest - izliv vlasti u mozak.

Kako je naglasio ostavku je proslijedio, to je njegov lični čin i način da pokaže da mu fotelja nije bitna. On je svoju funkciju nudio i prije samo kako bi opstala vlast i da se ne čini ono što se činjelo u Budvi. 

"Mi imamo odgovornost prema građanima, trebalo je napraviti dogovor, promijeniti plan investicija u pojedinim segmentima i sačekati do septembra da prođe sezona, pa ako bi se nešto u tom dijelu promijenilo u našim odnosima, pa i da se rastavimo. To je bilo neprihvatljivo gospodinu Careviću i danas smo tu gdje jesmo", poručuje Radović. 

Kazao je da je pred Budvom period prinudne uprave, eventualno ako Carević podnese ostavku, pa da opet  sjednu za sto i dogovore se u šta sumnja.

Pojasnio je da ostavku treba da konstatuje Skupština, u roku od 30 dana da se bira novi predsjednik lokalnog parlamenta, a tek tada ako se to ne ispoštuje slijedi raspuštanje. U svakom slučaju prinudna uprava će moći da funkcioniše.

Radović je kazao da je Demokratska Crna Gora izbačena iz vlasti još prije godinu i po dana, da nijesu učestvovali ni u jednom dokumentu, ni u planu investicija, ni u komunalnom opremanju grada.

"Ovo što sam uradio danas je minimun što sam mogao da uradim. Građani su nezadovoljni s pravom, jer opština ne funkcioniše ni u jednom segmentu", naglasio je Radović.

Poslanik Demokrata Crne Gore Dragan Krapović je kazao da cijeni lični čin kolege Radovića i zahvaljuje mu u ime Odbora u Budvi za sve što je uradio u ovom mandatu, koji je bio u nekim segmentima mučan.

"On je primio puno udaraca koji su većina bili ispod pojasa. Mi smo cijelo vrijeme od 30. avgusta 2020. nastojali da se u Budvi formira vlast koja bi donijela promjene u upravljanju ovim gradom. Ne vladanje, nego služenje građanima. To se nije desilo, jer Carević i DF kao najveći politički subjekt nijesu pokazali volju da sarađuju sa nama", kazao je Krapović.

Podsjetio je na raniji period kada je on ponudio ostavku, kao i Radović.

"Tada smo u tom mandatu zauzeli stav da Carević nije neko ko može da vodi Opštinu, ali nakon sramnih i tužnih događaja koji su se desili upravo ispred Opštine Budva u ljeto 2020, smatrali smo da nemamo pravo da na bilo koji način opstruiramo vlast i uslovljavamo, nego smo htjeli da se napravi jedna funkcionalna vlast. Ono što se desilo je bilo istjerivanje bukvalno Demokrata iz vlasti i urušavanje opštine Budva. I danas imamo situaciju da nemamo nijednog funkcionera u organima grada da nije u v.d. stanju. Krše se propisi i procedure i zlopotrebljavaju propisi opštine", kazao  je Krapović.

Dodao je da prinudna uprava neće biti nikakva katastrofa, ona će zamijeniti Skupštinu opštine Budva i vjerovatno donijeti neophodna dokumenta kako bi grad mogao da pripremi sezonu. Ona će, kako je naglasio, obezbijediti i ono što Demokrate smatraju da je neophodno, pripremu za izbore.

"Predsjednik države je, i to ste vidjeli na primjeru Tivta, dužan da u kratkom roku raspiše izbore u Budvi i na tim izborima svi ćemo ponuditi građanima svoje programe, nove i neke stare projekte koje nijesmo uspjeli da ostvarimo. Više nema pregovora, dogovora, sve se zna. I do sada smo mnogo puta pokušali da budemo dio rješenja, i da dobijemo funkcionalnu vlast, ali to se nije desilo. Želim da dobijemo pristojnu, odmjerenu vlast, jer je ovo grad bitan za turizam. Mi ćemo se rukoviti takvim političkim programom i vjerujem da će nam građani ukazati povjerenje", naglasio je Krapović.          

  

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније