Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

25. 03. 2022. 19:48   >>  19:49 1

RADULOVIĆ

"Jedinstvom i snagom zajedno u odbrani demokratije i slobode"

Danas svjedočimo najtamnijem periodu u poslijeratnoj istoriji evropskog kontinenta. Svjesni te činjenice, dužni smo da pokažemo naše jedinstvo, snagu i volju u odbrani vrijednosti demokratije i slobode, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je to kazao tokom onlajn obraćanja na Konferenciji o budućnosti Evrope.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović je bio jedini šef diplomatije sa Zapadnog Balkana koji je učestvovao na događaju koji predstavlja forum za razmjenu ideja koje će doprinijeti oblikovanju zajedničke budućnosti u još snažnijoj Evropi.

Radulović je, kako se navodi u saopštenju, na konferenciji još jednom naglasio da budućnost EU ujedno označava i budućnost Crne Gore, koja je najnapredniji kandidat za članstvo u Uniji i dosljedno prati njenu Zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku. To znači, kako je naveo, da i u teškim vremenima poput ovog koje će zasigurno odrediti našu generaciju, ona stoji rame uz rame sa svojim evropskim partnerima.

"Nažalost, tokom poslednjih 30 godina svjedočili smo brojnim sličnim trenucima koji su definisali budućnost prethodnim generacijama. Zato nema sigurne, stabilne i prosperitetne budućnosti za Crnu Goru, bez naše zajedničke evropske budućnosti", kazao je ministar.

Govoreći o ratu u Ukrajini, šef crnogorske diplomatije kazao je da Crna Gora čvrsto podržava suvernitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica, te da se, osuđujući napad na tu zemlju, naša država pridružila sankcijama protv Ruske Federacije.

"On je naglasio da je, u svijetlu ovih dešavanja, te očuvanja mira i stabilnosti u regionu, ovo pravi trenutak da EU potvrdi svoju posvećenost politici proširenja", zaključuje se u saopštenju MVP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније