Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

02. 04. 2022. 20:47 >> 20:51
4

SNP

Vukić: "DPS ne može da nas uslovljava"

Smiješno je čitati današnju izjavu poslanika DPS-a Danijela Živkovića koji se u svom prepoznatljivom maniru obrušio na Socijalističku narodnu partiju (SNP), ocijenio je poslanik te partije Dragan Vukić.

On ističe da je SNP pune 22 godine bila predvodnik borbe protiv prethodnog režima i politike koja je isti štitila, te da o tome ko je bio na pravoj strani istorije su najbolje rekli građani na parlamenatarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, a zatim i na lokalnim izborima na kojima je DPS doživjela klasičan politički brodolom.

"Koliko god se funkcioneri ove partije trudili da ubijede javnost da njihova politika ima najveću podršku u državi, izborni rezultati govore sasvim suprotno. Činjenica je da DPS gubi na svim nivoima, da niko neće sa njom, pa su Živkovićeva uslovljavanja ko može, a ko ne može u manjinsku Vladu više nego smiješna",naveo je Vukić.

On ističe da vlada nije ponuđena samo DPS-u, već 81 poslaniku u Skupštini Crne Gore na EU agendi.

"Ono što je sigurno je da će SNP, ako ne ove, sigurno biti učesnica neke buduće vlade i u tome nema spora. Da li će se DPS više ikad vratiti na nivo na kojem je nekad bio, izlišno je i govoriti", ocijenio je on.

Kažao je da je SNP jasno postavila svoje preduslove za ulazak u manjinsku vladu, od kojih su najvažniji potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, popis stanovništva, nastavak EU integracija i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da su upravo borba protiv kriminala i korupcije i Zakon o porijeklu imovine, ono od čega najviše strijepi DPS.

"Zbog toga je i upitno njihovo EU opredjeljenje jer ne možete biti partner međunarodne zajednice, a da se ne borite protiv organizovanog kriminala i korupcije. To je prvi preduslov za pristupanje porodici razvijenih naroda", navodi se u saopštenju.

On ističe da SNP ostaje čvrsto pri svojim programskim opredjeljenima, sigurna da radi najbolje za građane, te da će maštarije poslanika Živkovića ostaviti njemu i njegovim saborcima iz DPS-a.

"SNP nikada nije mogao bilo ko da uslovljava, posebno ne DPS, i tako će ostati. Mi smo donijeli odluku koja je jasna. U vladu ne mogu DPS i SD, a SDP je sama sebe isključila kada su javno izjavili da na ovim programskim principima i sa SNP-om sebe ne vidi u Vladi", zaključuje Vukić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније