Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

10. 04. 2022. 22:07   >>  22:08 2

PROTEST U PETNJICI

Bečić: "Projekat manjinske vlade tragikomičan"

Demokratska Crna Gora je u Petnjici, uz prisustvo velikog broja građana te crnogorske opštine održala 21. protestnu šetnju protiv izdaje izborne volje građana i najavljenog formiranja manjinske Vlade.

Kako navode u saopštenju te partije, stariji Bihorci su večerašnji događaj doživjeli kao prvu protestnu šetnju u istoriji Petnjice.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, obraćajući se okupljenima poručio je da je svima jasno da tragikomični projekat manjinske Vlade ne može da opstane i uspije, jer ne počiva na istini, principima i volji građana, te da ozbiljnije djeluju formiranja kućnih savjeta po podgoričkim zgradama i mjesnim zajednicama po selima Crne Gore, nego ovaj antievropski performans kojem cijela Crna Gora prisustvuje.

“Ne miri se Crna Gora izdajom i prekrajanjem izborne volje. Tako se vara, a ne miri Crna Gora. Crna Gora se miri borbom za vrijednosti i standard građana, tako što se daju veće plate, penzije, staračke naknade, dječiji dodaci”, poručio je lider Demokrata.

“Ne brukajte više Crnu Goru, ne kompromitujte više ovaj sistem, ne maltretirajte više građane, već hajde da kako sam vas odavno pozvao idemo na lokalne, vanredne parlamentarne i predsjedničke izbore, hajde da idemo na narodni sud”, pozvao je Bečić političku konkurenciju.

Dodao je da su Demokrate spremne da svake nedjelje pobjeđuju one koji u želji da politički profitiraju manipulišu datumima održavanja lokalnih izbora jer se Demokrate bore za zajedničku budućnost svih u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore, Albin Ćeman, poručio je svojim sugrađanima da se bez Demokrata ne može napraviti ni jedna stabilna, proevropska Vlada čija je ideja pomirena, stabilna, država socijalne pravde, te da “Dubai koalicija” nema šanse da uspije u svom prevarnom naumu.

Građanima Petnjice su se obratili i funkcioner Demokrata i poslanik prošlog saziva Skupštine Crne Gore, Dženan Kolić, i nova lica snage Demokrata iz Bihora, Irijan Novalić i Ersin Rastoder, naglašavajući da je dosta prevare, izdaje, lažnih obećanja, i da je vrijeme i za Petnjicu i za Crnu Goru da se krene putem poštenih odnosa, konkretnih planova, a da je to jedino moguće sa ljudima koji takve vrijednosti nose u sebi i politici koju vode, i koji niti varaju, niti izdaju, niti se prodaju, već predstavljaju temelj bolje i poštenije budućnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније