Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

15. 04. 2022. 12:28 >> 12:29
3

MILAČIĆ POZVAO

"SNP da ne predaje vlast u ruke Đukanoviću"

Prava Crna Gora pozvala je Socijalističku narodnu partiju (SNP) da odustane od učešća u manjinskoj vladi.

"Pravoj Crnoj Gori je jasno da svojim apelom ne pokušava buđenje 'uspavanog' SNP-a, nego doziva političkog bolesnika koji je u dubokoj komi, na respiratorima i aparatima, zalegao od trovanja ministarskim foteljama. Ipak i moralna dužnost i vjera u čuda nas tjeraju da pokušamo još jedan elektrošok ove partije koja samo formalno politički diše na aparatima lažnih obećanja i ciničnih benefita manjinske vlade", kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Prema riječima Milačića Abazović planira vladu od 19 članova (18 ministara plus premijer) u kojoj bi SNP imao šest. Predsjednik Prave Crne Core kaže da se SNP u toj Vladi neće pitati ništa, kako je kazao, čak ni kada se primjeni dvotrećinska formula, jer je šest glasova ispod jedne trećine.

"To znači da se SNP neće pitati ni u konstruktivnim predlozima, niti će imati blokirajući mehanizam veta ili bilo čega, a u Skupštini će se pitati još i manje. To je cijena konverzije pet poslaničkih mjesta za šest ministarskih u toj vladi", kazao je Milačić.

On je pozvao SNP da, kako je rekao, ne predaje vlast u ruke DPS-u zarad šest ministarskih fotelja.

"I da se u poslednjem trenutku kada je sve jasno - kada povjerenje za najosetiljivije resore dobija ni manje ni više nego SDP sa penzionisanim Rankom Krivokapićem u resoru ministra vanjskih poslova, što ovaj gospodin ni za 30 godina šurovanja sa DPS-om nije mogao ni da sanja - kada su sva obećanja oko manjinske vlade uveliko pogažena i definitivno postala nemoguća, da bar u ovom trenutku naprave otklon od izdajničke i štetočinske politike u koju su slijepo zagazili već mjesecima, zbog koje su potpisali izdajnički Memorandum, rušili Vladu, rukovodstvo Skupštine, parlamentarnu većinu, odnose među građanima i svaki svoj kredibilitet", kazao je Milačić.

Milačić kaže da je već sada je jasno da Temeljni ugovor sa SPC koji najavljuje SNP nije priznanje njenog vjekovnog kanonskog i državotvornog statusa, nego, kako je kazao, izgovor za degradaciju njenog statusa i pravdanje potpisivanja istog takvog "ugovora" sa NVO CPC, proisteklu iz evidencije nekoliko ateista kod MUP-a.

"Isti model je za ovih 30 godina već izlizano primijenjen na druge nacionalne institucije kada je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti degradirana i izjednačena sa NVO Dukljanska akademija nauka i umjetnosti, kada je Univerzitet Crne Gore degradiran izjednačavanjem sa raznim kojekakvim tajkunskim univezitetima i privatnim noćnim školama. Po istom modelu su firme od jednog evra, lažnih biznismena i privrednika, preuzimale velika državna preduzeća, kradući ime, poslove, novac, znanje i imovinu. Potpuna degradacija svega što ovaj narod i građane Crne Gore drži u poretku, međusobnom uvažavanju i pristojnoj zajednici plaćena je sa šest ministarskih fotelja SNP-a", kazao je predsjednik Prave Crne Gore.

Prava Crna Gora stranka poziva članove SNP-a, organe i Glavni odbor stranke da odustajanjem od politike i odluke o manjinskoj vladi sruše, kako je saopšteo, "izdaju građana i izdaju Crne Gore, zarad šest ministarskih fotelja i šačice vlasti koja će svakako kratko trajati, ako uopšte bude i nastupila".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније