Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

23. 04. 2022. 17:51   >>  17:53 4

POPOVIĆ

Karakter djelovanja manjinske vlade će biti osvetnički

Karakter djelovanja manjinske vlade biće osvetnički prema svima koji su se suprotstavili ideji revitalizacije poraženih i od građana odbačenih politika Demokratske partije socijalista (DPS) i saveznika, ocijenila je poslanica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović.

“Prema relevantnim informacijama, takozvana manjinska, a u stvari DPS pučističko-revanšistička odnarođena i nepriznata Vlada, krenuće u političku osvetu putem “sječe” kadrova onih koji su bili i jesu protiv izdaje izborne volje građana Crne Gore i kreiranja nezabilježenog antidemokratskog političkog cirkusa”, navela je Popović.

Ona je kazala da dogovor konstituenata “nedemokratske pučističke vlade” podrazumijeva da se na čelnim pozicijama ostave kadrovi partija koje su moguće imale tajne dilove sa osovinom DPS-URA-SNP.

“A ko je i da li je imao tajne dogovore, građani Crne Gore će jasno i nedvosmisleno vidjeti u narednom period”, dodala je Popović.

Popović je dodala da se zbog svakog duboko neiskrenog i nedemokratskog koraka nove parlamentarne većine sa sigurnošću unaprijed može kazati “da niti jedna vlada u istoriji Crne Gore do sada nije bila toliko revanšistčika kao što će biti ova nepriznata i antinarodna”.

“Karakter njenog djelovanja će biti osvetnički prema svima koji su se suprotstavili ideji revitalizacije poraženih i od građana odbačenih politika DPS-a i saveznika, čijim “dometima” smo svi zajedno nevoljni svjedoci proteklih godina i decenija”, ocijenila je Popović.

Kako je kazala, umjesto sveobuhvatnih društvenih reformi baziranih na vrijednostima razvijenog demokratskog svijeta i posebno Evropske unije, daljeg razvoja socijalnih politika koje su započete nakon promjena 30. avgusta, izgradnje društva jednakih šansi, “Crnu Goru silom pokušavaju da ubijede i da joj nametnu da će sve to da se sprovodi sa onima čiji su produkt Vesna Medenica, Svetozar Marović”.

“Zbog svega navedenog, svi smo dužni da dignemo glas, da ustanemo, da odbranimo i sačuvamo izbornu volju građana Crne Gore”, istakla je Popović.

Jer na taj način, prema riječima Popović, čuva se smisao same države, Ustava i zakona i političkog sistema.

“Koji je potezima pučističke većine doveden pred slom, a Crna Gora na taj način pred uvođenje u političku i društvenu anarhiju u kojoj neće biti mjesta za evropske demokratske vrijednosti i prakse”, dodala je Popović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније