Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

26. 04. 2022. 12:32   >>  12:34

OPŠTINSKA IZBORNA SKUPŠTINA

"BS se dostojanstveno izborila sa prethodnom Vladom"

Vlada Zdravka Krivokapića bila je krajnje revanšistička, populistička i neblagonaklona prema manjinama saopšteno je na Opštinskoj izbornoj Skupštini Bošnjačke stranke Pljevlja. BS se, kako su kazali, nije mirila s tim, i na brojne nepravde odgovorili su, kako navode, dostojanstveno.

Delegati Opštinske izborne skupštine izabrali su novi saziv Opštinskog odbora.

Šefica kluba poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore i dosadašnja predsjednica OO BS Pljevlja, Kenana Strujić-Harbić, kazala je da Odbor u Pljevljima krasi jedinstvo i da je potvrda toga konstantan rast podrške politici Bošnjačke stranke u ovom gradu.

Ona je podsjetila da od 2012. godine, kada je osnovan Odbor BS u Pljevljima, stranka bilježi rast broja glasova u svakom izbornom ciklusu.

“To je pokazatelj da smo ozbiljan politički subjekt, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou i da politika koju su vodili naši funkcioneri na državnom nivou, tako i naši funkcioneri u Pljevljima je zavrijedila pažnju pripadnika našeg naroda. Međutim, ovi rezultati su pokazatelj i dodatnog tereta i odgovornosti da ne smijemo dopustiti da pravimo greške”, kazala je Strujić-Harbić.

Ona je istakla da je bivši predsjednik BS Rafet Husović davao snažnu podršku bošnjačkom narodu u Pljevljima, a da je tim putem nastavio i aktuelni lider BS Ervin Ibrahimović.

“Međutim, bez obzira na trenutni ambijent, mi smo naviknuti na borbu i kroz borbu smo dokazali da smo nezaobilazni faktor u političkoj areni, samo iz razloga što smo jedini kadri da uperimo prstom na svaku nepravdu, nepravilnost i probleme sa kojima se susrijeću Bošnjaci ne samo ovdje, već u cijeloj državi”, kazala je Strujić-Harbić.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović, istakao je da su se čvrsta, jasna i stabilna politička opredjeljenja i političke odlike, koje je u prethodnom periodu donosila Bošnjačka stranka, pokazale kao ispravne.

“Iako smo imali brojna iskušenja u prethodnom periodu, ostali smo dosljedni svom Programu i nijesmo željeli da trgujemo sa elementarnim principima BS. Turbulenta dešavanja koja su se desila Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nijesu zaobišla ni nas, to vi Pljevljaci najbolje znate. Ali, odoljeli smo svim tim izazovima, podnijeli smo etničko čišćenje Bošnjaka iz državnih institucija, smjenu svih kadrova Bošnjačke stranke, razne provokacije, grafite, parole, prijetnje. Žustro smo se borili na svim poljima i pružali otpor fašizaciji i klerikalizaciji društva. Prethodna vlast je bila krajnje revanšistička, populistička i neblagonaklona prema manjinama. Nismo se mirili s tim, na brojne nepravde odgovorili smo dostojanstveno”, kazao je Ćorović, uz napomenu da Bošnjačku stranku tek očekuju dobri rezultati i pobjede, kako u Pljevljima, tako i u drugim opštinama širom Crne Gore.

Prisutne delegate pozdravio je i Mirsad Nurković, predsjednik OO BS Rožaje, koji je poručio da je pljevaljski odbor Bošnjačke stranke veoma perspektivan i iskazao uvjerenje da će Bošnjaci u Pljevljima još snažnije podržati politiku Bošnjačke stranke.

Skupštini su pored potpredsjednika Ćorovića, prisustvovali i drugi potpredsjednik Damir Gutić, generalni sekretar Admir Adrović, poslanik Amer Smailović, članovi Predsjedništva, predsjednici drugih odbora BS, kao i članovi Glavnog odbora BS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније