Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

02. 05. 2022. 14:07   >>  14:22 21

REAGOVANJE SNP

Kneževiću da se sudi ako je kriv, "patriotski aktivisti" da uspore

Socijalistička narodna partija smatra da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, pa tako treba posmatrati i slučaj snimka na kome se navodno čuje policijski funkcioner Petar Knežević koji govori o dešavanjima na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija. Iz SNP-a su saopštili da nova vlast neće dozvoliti nikome da izbjegne sud pravde ako je kriv i kad se dokaže, ali po Ustavu i zakonu, nikako partijskom, nacionalnom ili bilo kom drugom sudu.

“I prije nego je formirana 43. Vlada Crne Gore, protivnici spašavanja države od dalje propasti, svojim „akcijama“ pokušavaju da unesu razdor i nastavljaju sa podjelama u Crnoj Gori. Ovoga puta na meti je policijski funkcioner Petar Knežević koji je tokom cetinjskih nemira bio odgovoran za dešavanja oko obezbjeđenja  ustoličenja Mitropolita Joanikija”, navoid se u saopštenju.

Iz SNP-a postavljaju pitanje da li je dovoljno da izvjesni civilni aktivisti dostave javnosti nekakve audio snimke kojima se ne zna ni porijeklo ni autentičnost, kako bi se probudili „duhovi prošlosti“ i uzbunjivali  javnost, kako su kazali, nekom svojom istinom.

“Socijalistička narodna partija smatra da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, pa tako treba posmatrati i ovaj slučaj. Uostalom, ako se ispostavi da su audio snimci tj. materijal prisluškivanja, špijuniranja ili kako se već može nazvati ovaj „dokaz“, autentični, policijski službenik Petar Knežević treba da da izjavu pred nadležnim organima kako bi se utvrdila  eventualna povreda službene dužnosti”, navodi se u saopštenju.

Poručili su  „patriotskim aktivistima“ da uspore malo i ne kvalifikuju odmah krivično djelo.

“Sačekajmo da nadležni organi odrade svoj posao pa da vidimo šta i kako dalje. Ono na čemu će SNP insistirati je da se konačno prekine sa praksom dvostrukih aršina i da javnost, radi objektivnosti, čuje i vješto sklonjene i izuzete snimke razgovora Veselina Veljovića sa svim starešinama MUP-a, i još nekih, kao i pozive koji su upućeni policijskim pilotima koji su odbili naređenja na dan ustoličenja”, navode iz SNP-a. .

Jedino je sigurno da nova vlast neće dozvoliti nikome da izbjegne sud pravde ako je kriv i kad se dokaže.

“Ali po Ustavu i zakonu, nikako partijskom, nacionalnom ili bilo kom drugom sudu”, zaključili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније