Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

10. 05. 2022. 21:28 >> 21:31

KONJEVIĆ - POPA

Odblokirati evropski put Crne Gore

Evropske integracije će biti u fokusu rada nove Vlade, koja će posvećeno raditi na sprovođenju reformi, poruka je sa sastanka potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministra odbrane Raška Konjevića i šefice Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oane Kristine Pope.

"Evropski put Crne Gore se mora odblokirati i Crna Gora mora odlučnije krenuti u ispunjavanje privremenih mjerila u ključnim poglavljima. Nastavićemo da se u potpunosti usaglašavamo sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU", istakao je Konjević, dodajući da evropski i evroatlantski kurs za Crnu Goru nema alternativu.

U kontekstu krize u Ukrajini, Konjević je, kako se dodaje u saopštenju, ukazao na značaj jedinstvenog i odlučnog odgovora Evrope, dodajući da Crna Gora razmatra dalje modalitete za pružanje podrške Ukrajini.

Ambasadorka Popa je poželjela uspješan mandat potpredsjedniku Vlade i ministru odbrane Rašku Konjeviću, ističući da EU cijeni posvećenost nove Vlade evropskim integracijama.

"Ona je naglasila da Crna Gora, kao najnaprednija država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, može računati na punu podršku EU u nastojanju da napreduje u ključnim reformama i izbori se za svoje mjesto u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Popa je, kako se dodaje, ukazala na potpunu usklađenost Crne Gore sa vanjskom politikom Evropske unije, kao dokaz posvećenosti zajedničkim vrijednostima.

"Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori će nastaviti dinamičnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i drugim resorima, u cilju što uspješnijeg procesa integracija Crne Gore u EU", zaključeno je na sastanku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније