Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

11. 05. 2022. 10:38   >>  10:42 2

BEČIĆ

"Ruka pravde će nastaviti, a Demokrate će dati doprinos"

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da se stidi bruke koja je priređena Crnoj Gori da čelnici najvećeg broja institucija, čak i pravosudnih, budu sluge kriminalnih klanova. Dodao je da je odgađanje lokalnih izbora predstava u činovima koja vrijeđa inteligenciju.

Demokratska Crna Gora je na Trećoj izbornoj konvenciji u Budvi izabrala novi sastav Opštinskog odbora koji broji pedeset devet članova.

Bečić je tom prilikom poručio da su Budvani uvijek nosili baklju slobode, vraćali vjeru i nadu, tako da im i ovoga puta pripada da pobjedom otvore vrata velikih pobjeda na državnom nivou.

Predsjednik Demokrata se osvrnuo i na najnovije pravosudne procese u našoj zemlji.

“Sada vidite u najnovijim podacima nadležnih evropskih i domaćih institucija sve ono što smo tvrdili godinama i decenijama, da je vrh najvećeg broja crnogorskih institucija bio srastao sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Ja se stidim njihove bruke ovih dana i bruke koju su priredili Crnoj Gori, zemlji koja ima tako bogatu istoriju, da su dozvolili da čelnici najvećeg broja institucija, čak i pravosudnih budu sluge kriminalnih klanova. Nema veće bruke za jednu zemlju”, istakao je Bečić .

Istakao je da je što su pored ekonomskih reformi, prošle godine izdržali, kako je naveo, velike medijske spinove i višemjesečna podmetnja, i omogućili da Crna Gora dobije nezavisan, profesionalan i samostalan Tužilački savjet koji ne ide po mišljenje u partije, već koji radi po slovu zakona i pravde i već isporučuje konkretne rezultate.

“Ruka pravde će nastaviti, a mi ćemo davati doprinos i u našem djelovanju, i na svim izborima, da i sve druge institucije oslobađamo i jačamo, da damo potporu i snagu svim tim ljudima, da jednom zauvijek očiste Crnu Goru od kriminala i korupcije, da očiste institucije od slugi kriminalnih klanova, da spasu ovu djecu i našu zajedničku budućnost! To je naš zadatak, to je naša borba, jer to je zajednička pobjeda cijele Crne Gore", kazao je on.

Bečić se osvrnuo i na, kako je rekao farsu, i unaprijed dogovorenu akciju u nekoliko činova koja predstavlja zapravo bježaniju od izbora.

“Posebno nam vrijeđa inteligenciju kada kažu da odlažu izbore zbog turističke sezone, a sjećamo se da su 2020. godine zakazali parlamentarne izbore umjesto u oktobru u avgustu mjesecu, odnosno usred turističke sezone. Ova predstava koju su sproveli u činovima, ovakav Zakon i način odlaganja izbora predstavlja jedan od najkukavičkijih političkih poteza u istoriji crnogorske politike, jer časno je izgubiti na izborima, ali bijeg od izbora, jer je bijeg od suda naroda, a to je najveći poraz”, zaključio je Bečić.

Poslanik Skupštine Crne Gore iz redova Demokrata i potpredsjednik partije, Dragan Krapović, kazao je da je posebna čast obratiti se gradu koji je dao prvi inicijativni i prvi opštinski Odbor Demokrata u Crnoj Gori, i koji sve vrijeme pruža takvu podršku politici Demokratske Crne Gore.

“Svjedočili smo u Budvi i Crnoj Gori plimi primitivizma, zloupotrebama sa svih strana, a najteže je došlo na kraju, oličeno u golom nepravu i nasilju bivšeg režima u terminalnoj fazi, kada je Budva pretvorena u bojište. Ne pamti se veća bruka u ovom gradu! Noć je najcrnja pred svitanje, pa je došla i zora 30. avgusta, gdje je naša Budva, jedinstvena i jaka, imala centralnu ulogu u toj istorijskoj i veličanstvenoj pobjedi”, kazao je Krapović.

Nažalost, kako je dodao, neki u tom gradu su tu pobjedu shvatili kao priliku da rade “isto ili gore od DPS-a”.

“To nismo mogli da prećutimo, niti da s njima dijelimo odgovornost. Demokrate ne prave kompromise sa interesima građana. Pamti se vraćanje milionskih dugova, beskompromisna borba za Budvane, a prije svega održana riječ. Demokrate su riječ održale, i drže je: i što se tiče izborne volje, i što se tiče svega ostalog! Danas svima poručujemo da nećemo ni po koju cijenu dopustiti da se ovako upravlja ni Budvom ni Crnom Gorom, i zato ćemo ih ako treba i hiljadu puta pobijediti”, zaključio je Dragan Krapović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније