Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

14. 05. 2022. 10:10 >> 10:08
2

BEČIĆ SA GULIJEVIM

"Vlada nema saglasnost po bilo kom od strateških pitanja"

Lider Demokrata Aleksa Bečić saopštio je da "Vlada Crne Gore nema saglasnost po bilo kom od strateških pitanja", dok partije nov većine, kako je rekao, imaju više ministara nego poslanika. Bečić je to saopštio tokom susreta sa specijalnim predstavnikom za Jugoistočnu Evropu, potpredsjednikom Parlamentarne Skupštine OEBS-a, Azajom Gulijevim.

Zbog toga su u Demokratskoj Crnoj Gori, kako je rekao, smatrali da "ovu krizu treba riješiti na izborima".

Bečič je istakao otvorenost prema svim ljudima koji koji su, kako je rekao, "poznati kao veliki borci za vladavinu prava, borci protiv kriminala i korupcije".

Bečić je kazao da je najbolji pokazatelj jedinstva u promovisanju ovih vrijednosti upravo činjenica da se "za gotovo osam godina postojanja kao partija nijesmo cijepali i dijelili".

Lider Demokrata je istakao značajnu ulogu koju je ta partija odigrala po pitanju izbora Tužilačkog Savjeta koji, kako navodi, "već sada daje značajne rezultate".

On je dodao da "Vlada nema saglasnost po bilo kom od strateških pitanja, dok Partije koje čine Vladu imaju više ministara nego poslanika, zbog toga smo smatrali da ovu krizu treba riješiti na izborima".

"I onaj koji sada pretenduje da 'vodi' Vladu ima svega tri poslanika u Parlamentu što je nezabilježen slučaj, koji ne vodi ka stabilnosti vlasti", rekao je Bečić, saopštile su Demokrate.

Naglašavajući važnost saradnje, dijaloga, rada na poglavljima 23. i 24. kao i značaj evropskog puta na kome je Crna Gora značajno odmakla, specijalni izaslanik Gulijev je kazao da Crna Gora ima odlične šanse da "popuni rupe na putu ka EU" i izrazio nadu da će se sve ove promjene odigrati uz podršku Demokrata.

"Svjedoci smo složene političke situacije kao i činjenice da u Crnoj Gori 30. avgusta, nisu bili samo redovni izbori već je po prvi put u svojoj istoriji, nakon trideset godina, promijenjena vlast“, rekao je Bečić i ukazao na činjenicu da građanima Crne Gore nije jasno kako su se na vlast vratili oni koji su izgubili na izborima i isti oni koji su priznali poraz na izborima.

Bečić je potvrdio stav da će Demokratska Crna Gora na isti način kako je dala doprinos prilikom izbora Tužilačkog Savjeta, vodeći računa da taj Savjet bude nezavisan i nepristrasan, isto tako će dati puni doprinos svemu onome što ubrzava put Crne Gore kao EU i ojačava naš evroatlanski status. 

"Kompromisa nema oko našeg EU, evroatlanskog i prozapadnog puta“, kazao je Bečić.

Na kraju, Bečić je upoznao delegaciju OEBS-a da Zakon o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi nije zakon o objedinjavanju lokalnih izbora već zakon o odlaganju izbora, a kao glavni razlog naveo upravo strah donosilaca ovog zakona od izbora.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније