Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

14. 05. 2022. 18:14 >> 18:12

VUKSANOVIĆ PLENKOVIĆU

"Hvala na na podršci hrvatskoj zajednici i evropskom putu CG"

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović boravi u službenoj posjeti Zagrebu u toku koje je ručao s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i tom prilikom mu zahvalio na intenzivnoj podršci hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, kao i samoj Crnoj Gori u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo što Hrvati imaju svog predstavnika u Vladi Crne Gore i čestitao Vuksanoviću na imenovanju.

On je istakao značaj što je hrvatska nacionalna zajednica dobila ministra u izvršnoj vlasti, a što će doprinijeti njenom jačanju i daljoj afirmaciji.

"Vlada će nastaviti brinuti o Hrvatima izvan granica Republike Hrvatske i Hrvati će u Crnoj Gori imati i ubuduće jasnu i nedvojbenu potporu", istakao je Plenković.

Vuksanović je zahvalio Plenkoviću što relacije između hrvatske zajednice u Crnoj Gori i institucija u samoj Republici Hrvatskoj na čelu s Vladom, nadilaze ustavnu obavezu prema kojoj Vlada mora brinuti o Hrvatima van granica Hrvatske.

Radi se, kako je rekao predsjednik HGI, o odnosu dubokog i iskrenog zajedništva što je velika snaga i nadahnuće crnogorskim Hrvatima.

Vuksanović je istakao zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske, a posebno je naglasio pomoć koju pruža Vlada na čijem je čelu Plenković Crnoj Gori, a što Hrvate u Crnoj Gori čini ponosnim.

Hrvatska građanska inicijativa će i ubuduće davati svoj prepoznatljiv doprinos u snaženju prijateljstva Republike Hrvatske i Crne Gore, kao što to radi svih dvadesete godina od svojeg osnivanja, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније