Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

18. 05. 2022. 16:10 >> 16:08

DUKAJ SA TIMONIJEM

Podrška Francuske reformi javne uprave

Ministar javne uprave  Maraš Dukaj primio je danas u posjetu ambasadora Republike Francuske Kristijana Timonijea, koji je prilikom ovog susreta kazao da Crnu Goru i Francusku povezuju tradicionalno dobri politički i bilateralni odnosi i kontinuirana saradnja na svim poljima.

On je poručio da snažno podržavaju Crnu Goru na njenom evropskom putu u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. 

"Dukaj je istakao da je iskustvo Francuske, kao članice EU, od velikog značaja za Crnu Goru u oblastima reforme javne uprave i digitalizacije, pa je ambasadora Timonija upoznao sa prioritetima u budućem radu Ministarstva javne uprave i aktivnostima u procesu digitalizacije i reforme javne uprave i uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori. Ministar Dukaj je kazao da će u narednom periodu naročita pažnja biti posvećena decentralizaciji lokalne samouprave", navodi se u saopštenju. 

On je, kako je saopšteno, pozdravio inicijativu za osnivanja Regionalnog centra za obuku u oblasti sajber bezbjednosti u Crnoj Gori.

“Ukoliko nosioci projekta odluče da sjedište centra bude u Crnoj Gori, u nama će imati pouzdanog i posvećenog partnera, a obrazovanje u ovoj oblasti doprinijeće osnaživanju kadrovskih potencijala u odgovoru na sajber kriminal”, istakao je Dukaj.

„Crna Gora može biti kredibilan partner u osnivanju centra“, poručio je Timonije, dodavši da Regionalni centar za obuku u oblasti sajber bezbjednosti za cilj ima izgradnju kapaciteta u oblasti borbe protiv sajber kriminala kroz kreiranje obrazovnog programa koji će na regionalnom nivou odgovoriti izazovima u sajber prostoru.

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unaprijeđenja saradnje u oblasti reforme javne uprave, posebno digitalne transformacije i profesionalizacije javne uprave i nastavku saradnja sa  Francuskom  školom za javnu administraciju (ENA) u snaženju administrativnih kapaciteta Crne Gore, prenošenjem znanja i vještina u oblasti državne uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније