Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Žarko Božović, Radio CG

23. 05. 2022. 06:35   >>  06:40

LALEVIĆ I PREMOVIĆ ISTIČU

Dogovor u Beranama do 1. juna, mjesta za SNP nema

Dva mjeseca nakon održanih izbora, Berane bi uskoro moglo dobiti novu vlast. Narednih nekoliko dana znaće će ime predsjednika lokalnog parlamenta, a ubrzo nakon toga predsjednika Opštine, potvrdio je za Radio CG potpredsjednik opštine i fukcioner DF Marko Lalević.

"Sve je skoro precizirano, postoje još samo neke nijanse, zbog čega nije taj dio na konstitutivnoj skupštini. Dogovori su išli svojim tokom i normalno je da su trajali toliko, jer je mnogo konstituenata. Mislim da je vršen bezrazložan pritisak, vlast će biti formirana i mislim da ćemo građanima ponuditi i ispuniti sve što smo obećali", kazao je Lalević.

Da bi moglo doći do dogovora u narednih nekoliko dana potvrdio je i nosilac liste "Berane sad" Mladen Premović.

"Siguran sam da ćemo do 1. juna doći do svih dogovora u raspodjeli vlasti, tako da se nadam da ćemo građane Berana obradovati sa kvalitetnom koalicijom i kvalitetnim rješenjima", poručio je Premović.

Novu većinu u Beranama tvoriće i Demokrate, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crne Gora i pokret "Berane sad", saopštio je Lalavić. Mjesta za SNP nema.

Da SNP ne može biti dio nove vlasti u tom gradu kazao je i Premović.

"SNP ulaskom u manjinsku vladu jasno je dao do znanja da je izigrao izbornu volju građana od 30. avgusta, da njima nije mjesto u beranskoj vlasti i da moraju biti kažnjeni za to činjenje na državnom nivou. Mi dugačije mehanizme nemamo, osim tih da, ako su već ušli sa DPS-om, URA-om i SDP-om na državnom nivou, sa nama ne mogu na lokalnom nivou, ne bi bilo to prirodno", ističe Premović.

I dok u novoj većini odbacuju mogućnost da SNP bude dio nove vlasti, još aktuelni predsjednik opštine Tihomir Bogavac je nakon prekinute konstitutivne sjednice održane 17. maja, poručio da je ta stranka i dalje za dogovor.

"Ruka SNP za dogovor je pružena, mi još nijesmo dobili odgovor prethodnih koalicionih partnera da sjednemo da razgovaramo", kazao je Bogavac.

Podsjećamo konstitutivna sjednica novog saziva beranskog parlamenta na kojoj su verifikovani mandati odbornika prekinuta je bez izbora predsjednika. Zakonski rok za izbor predsjednika lokalnog parlamenta ističe 18. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније