Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

25. 05. 2022. 11:15 >> 11:19
5

VUČUROVIĆ TVRDI

"ANB ponovo prisluškuje i prati lidere DF-a"

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je da Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), bez odluke Vrhovnog suda, prisluškuje i prati lidere tog saveza i poziva glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da što prije reaguje.

"Činjenica da je ANB, bez odluke Vrhovnog suda, ponovo na mjere tajnog nadzora stavila lidere DF-a Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića, jasno govori da su mafijaške strukture DPS u tajnoj policiji netaknute i da se sprema novi napad na DF", navodi Vučurović u saopštenju.

Nema sumnje, kaže, da se radi o akciji koju odrađuje Savo Kentera. On dodaje da je sada jasno zašto je baš Kentera postavljen na čelo ANB-a i, kako je kazao, koji mu je bio prvi zadatak.

"Takođe, taj koji je odlučio da ovoj posluzi Đukanovića i stranih službi povjeri tajnu policiju očigledno nema ništa protiv da Crna Gora ima kolonijalni status i bude poligon za djelovanje bjelosvjetskih špijunskih organizacija. Sve su ovo novi pokazatelji da je ANB potpuno izbušena i kompromitovana, kako saradnjom sa mafijaškim klanovima tako i sa stranim službama i da taj sistem zla treba raspustiti, saradnike mafije procesuirati i raditi na stvaranju profesionalne službe", kazao je Vučurović.

Poslanik DF-a pozvao je glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novića da hitno reaguje.

"Nadamo se da je GST Vladimir Novović svjestan šta znači kada se tajna služba odmetne i postane servis mafije i pozivamo ga da hitno reaguje", kazao je Vučurović.

Situacija je, kaže, krajnje dramatična. Poručuje da GST što prije mora pružiti neke odgovore.

"Prije svega za koga i za čiji račun ANB prisluškuje i prati lidere DF i u tom cilju odmah procesuirati Kenteru i ostale za koje postoji sumnja da su naredili ovo krivično djelo. Važno je da o svemu ovome svoja saznanja saopšti i premijer Abazović, jer su on i njegova vlada izabrali vrh ANB", kazao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније