Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Beta [ I. P. ]

27. 05. 2022. 14:56   >>  14:54

ĐUROVIĆ U BEOGRADU

Na Abazoviću ocjena benefita ulaska CG u Open Balkan

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović rekao je danas u Beogradu da Crna Gora nije protiv inicijativa koje vode ka uklanjaju barijera, pomirenju i ujedinjenju.

"Crnogorski premijer Dritan Abazović treba na samitu u Ohridu da se lično uvjeri u razgovoru sa kolegama i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji su benefiti Otvorenog Balkana i da li Crna Gora treba da bude dio toga ili ne", rekao je Đurovič novinarima poslije sastanka sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

Dodao je da je Crna Gora na putu učlanjenja u Evropsku uniju i da svaka inicijativa koja se kosi eventualno sa tim neće biti prihvaćena.

"Svaka inicijativa koja vodi ka bržem protoku roba i usluga biće prihvaćena u Crnoj Gori", istakao je Đurović.

On je na sastanku sa Tatjanom Matić razgovarao o unaopređenju saradnje Crne Gore i Srbije u oblasti turizma, predstojećoj turističkoj sezoni ali i sa problemom u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama koje je Crna Gora imala zbog krize u Ukrajini i predstojećem samitu u Ohridu.

"Svjedoci ste da smo imali problema u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama. Želimo da budemo predvidivi kao ozbiljna vlada jer želimo da obezbijedimo građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim zivotnim namirnicama i mislim da ćemo naći neki model kako bi naši uvoznici i trgovački lanci znali koje su to količine na koje možemo da računamo iz Srbije", rekao je Djurović.

Matić je istakla da su po broju dolazaka turisti iz Crne Gore izuzetno značajni za Srbiju, na šestom su mjestu, dok je srpskim turistima naša zemlja među prve tri destinacije.

Podsjetila je da će 7. i 8. juna u Ohridu biti održan samit u okvoru inicijative Otvoreni Blakan, u kojoj su Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, na kojem je najavljeno prisustvo premijera Crne Gore Dritana Abazovića.

"Uslaglasili smo se da je prisustvo i podrška Crne Gore u okviru inicijative Otvoreni Balkan jako značajna. Nadamo se da će se Crna Gora u to uključiti", istakla je Matić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније