Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

27. 05. 2022. 18:27 >> 20:57
5

ABAZOVIĆ

"Nemam informaciju da Pavićević radi za BIA"

Premijer Dritan Abazović je odgovarajući na pitanje da prokomentariše imenovanje Vladimira Pavićevića za savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem Vladimira Jokovića rekao da mu je u redu da neko rješenje neko od ministara ne želi da podrži.

Istakao je da je tako bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

"Ako želimo da baštinimo demokratske vrijednosti, meni to apsolutno ne smeta. Nikakav značajniji razlog mi nije iznio ministar Konjević. Ako ima neka saznanja, vjerujem da bi to podijelio sa mnom do sada", rekao je Abazović novinarima u Skupštini nakon Premijerskog sata.

Upitan ima li saznanja da Pavićević radi za Bezbjednosno-informativnu agenciju (BIA) Srbije odgovorio je odrično.

"Svako kome se ne dopada nečiji stav, blizak je službama BIA, CIA, Americi... Takvu informaciju nemam", istakao je Abazović.

Govoreći o Otvorenom Balkanu, predsjednik Vlade je kazao da ne treba žuriti nijednu inicijativu, ali svaki vid regionalnog udruživanja vodi ka prosperitetu i sigurnosti.

"Tamo (u Ohridu) ne idem na poziv Vučića nego premijera Sjeverne Makedonije i taj poziv je objavljen 19. maja. Onaj ko je domaćin taj i poziva. Poći ćemo kao posmatrači", istakao je Abazović .

Tamo će biti predstavnici američke administracije i Evropske unije.

"Ne vidim razlog da žurimo bilo gdje. Oni su i do sada radili bez nas, mogli bi i cijelo vrijeme bez nas, ali svaki vid regionalnog udruživanja vodi ka prosperitetu i sigurnosti", naveo je Abazović.

On je kazao da Crnu Goru čekaju krucijalna imenovanja u sudstvu i pravosuđu, dodajući da je sada odgovornost na parlamentu da, uz podršku Vlade, iznađe politički dijalog i donese odluke.

“Ako građani budu vidjeli da se, na političkom nivou mogu, mogu donijeti te odluke onda sam siguran da će to biti motivaciono i za druge”, rekao je Abazović novinarima nakon premijerskog sata.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније