Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

31. 05. 2022. 10:53   >>  11:05 8

ODGOVORIO KNEŽEVIĆU

Spajić tvrdi da će donirati naknadu po prestanku funkcije

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić podnio je zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije. Osim Spajica, zahtjev su podnijeli i bivši ministri Tamara Srzentić i Aleksandar Stijović. Odbor je na današnjoj sjednici dao zeleno svjetlo za naknade po prestanku funkcije bivšim ministarima.

Spajićev zahtjev upućen Administrativnom odboru objavio je na Tviteru poslanik DF-a Milan Knežević.

U reagovanju na Kneževićev tvit, bivši ministar Spajić navodi da je donirao svaku platu koju je zaradio u Crnoj Gori, te da će tako će biti i ubuduće.

Pozvao je DF da učini isto.

"Pozivamo i svu DF dubinu na isti potez. Imaćemo (desetine) miliona eura od naknada bivšim, i plata sadašnjim funkcionerima (+novovjenčani). Nek je srećno u oba doma", napisao je Spajić.

Ranije je Knežević na Tviteru, između ostalog, napisao kako je Spajić shvatio "da niđe nije evro kao iznad Crne Gore".

Podsjećamo, bivši ministar se za ostvarivanje ovog prava pozvao na Zakon o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, kojim je definisano da javni funkcioner ima pravo na godinu naknade po isteku funkcije u visini zarade tokom posljednjeg mjeseca obavljanja dužnosti.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније