Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

31. 05. 2022. 15:53   >>  01. 06. 2022. 07:38 7

RECIPROCITET

Moskva proglasila službenika CG ambasade "personom non grata"

Rusija je proglasila službenika crnogorske ambasade nepoželjnom osobom.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopštilo je da je pozvalo ambasadora Crne Gore u Moskvi Milorada Šćepanovića i uručilo mu notu o proglašenju službenika Ambasade Crne Gore u Moskvi nepoželjnom osobom.

"Izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji Milorad Ščepanović je 31. maja pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Rusije, gdje mu je uručena nota ministarstva kojom se proglašava 'personom non grata' službenik crnogorske ambasade u Moskvi", navodi se u saopštenju Ministrstva inostranih poslova Rusije.

Navodi se i da je ta mjera odgovor na protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore.

Podsjećamo, Crna Gora je 4. marta proglasila ruskog diplomatu "personom non grata".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније