Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

01. 06. 2022. 20:56 >> 20:56
5

PROSLAVLJEN VELIKI JUBILEJ ELIZABETE II

Medoks: Crna Gora nam je bitna

Crna Gora se pridružila zemljama koje preuzimaju odgovornost da teže novoj eri mira, bezbjednosti i boljitka, poručila je britanska ambasadorka Karen Medoks.

Britanska ambasada je večeras upriličila proslavu platinastog jubileja vladavine britanske Kraljice Elizabete II i njen 96. rođendan, koji se slavi kao nacionalni praznik Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanska ambasadorka Karen Medoks je na svečanom prijemu dočekala goste iz politike, biznisa, diplomatskog kora, odbrane, nevladinog sektora, medija, akademike, umjetnike i stipendiste Čivning programa britanske vlade.

Medoks je rekla da kraljica Elizabeta II vlada već 70 godina, duže od bilo kog drugog monarha u britanskoj istoriji.

"Ona je najveća britanska diplomatkinja, osnažila je prijateljske veze između Ujedinjenog Kraljevstva i ostatka svijeta, a u vremenima neizvjesnosti i promjena bila je svetionik stabilnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu i u svijetu. I sama je posjetila Crnu Goru prije tačno 50 godina", rekla je Medoks.

"Crna Gora nam je bitna. U vrijeme kada vidimo da se rat vraća u Evropu, još je važnije da ojačamo naše saveze i izgradimo zajednički napredak. Britanska vlada je zahvalna na čvrstoj podršci vrijednostima NATO-a koju vidimo u Crnoj Gori. Crna Gora se pridružila zemljama koje preuzimaju odgovornost da teže novoj eri mira, bezbjednosti i boljitka", dodala je Medoks.

Medoks ističe da sa Crnom Gorom imaju bogatu i sve veću saradnju.

"U oblastima kao što su: borba protiv organizovanog kriminala i unapređenje reformi vladavine prava, jačanje demokratskih institucija, u koje spadaju parlament i mediji, poboljšanje poslovnog okruženja, podrška prelasku na „zelenu energiju“, kao i saradnja u oblasti odbrane“, zaključila je Medoks.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je rekao da su danas, nezavisna i suverena Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo prijatelji, partneri i saveznici u NATO, obostrano posvećeni učvršćivanju i produbljivanju međudržavnih veza, jačanju povjerenja i afirmaciji i odbrani zajedničkih vrijednosti.

"Ohrabruje da Ujedinjeno Kraljevstvo, i nakon bregzita, jednako snažno nastavlja da podržava demokratske i reformske procese u Crnoj Gori i njenu evropsku budućnost. Uvjeren sam da su pred nama godine novih uspjeha i plodne saradnje", poručio je Đukanović.

On je u ime građana Crne Gore uputio najsrdačnije čestitke Ujedinjenom Kraljevstvu na ovom velikom jubileju.

"Uz najbolje želje za dobro zdravlje Njenog Veličanstva, napredak Ujedinjenog Kraljevstva i blagostanje svih njenih naroda", zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније