Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

04. 06. 2022. 21:35 >> 21:33
6

REAGOVANJE DEMOKRATSKE CRNE GORE

"Abazović Kavčane i Škaljarce posjećivao u Spužu"

Dok su Demokrate i Aleksa Bečić govorili o kriminalim klanovima zvanim Škaljarci i Kavčani, Dritan Abazović je Škaljarce i Kavčane tajno posjećivao u zatvoru u Spužu, gdje je primao uputstva za udar na one koji se bore protiv njih, saopštili su iz Demokratske Crne Gore. Ovo je saopšteno u reagovanju su na upit Građanskog pokreta URA zašto u svojim "teatralnim nastupima" Bečić nigdje ne pominje članove organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Prethodno je lider Demokrata Aleksa Bečić poručio da će Crna Gora saznati sa kim je i o čemu aktuelni premijer razgovarao preko SKY aplikacije, kao i da li je bilo "nekih zanimljivih susreta i sa kim".

"Takođe, činjenice govore da, u vrijeme kada je Abazović koordinirao bezbjednosnim sektorom Radoje Zvicer je pobjegao iz Crne Gore, zli jezici bi pitali: "Ko mu je ovo obezbijedio?'", upitali su iz Demokrata.

Oni tvrde da se "nikada i ni sa kim nijesmo sreli tajno", a da ako jesu, Abazović i "gospodo iz Škaljarskog i Kavačkog klana, čiju je koordinaciju preuzeo Abazović, dokažite", a oni se ako to dokažu "sele iz politike, ali i iz Crne Gore".

U svom reagovanju navode i da dok su se Demokrate borile za nezavistan Tužilački savjet, Abazović je "po sopstvenom priznanju, iza scene Vučiću obećao da će SDT birati Andrija Mandić".

"A, što se tiče skretanja udesno, na ove nebuloze odavno “skrenutog” Dritana Abazovića se lako odgovora: u Crnoj Gori su desno samo oni subjekti koji su najobičnije političke pudlice Aleksandra Vučića, kojima naravno pripada i URA i Dritan Abazović, jer danas svako u Crnoj Gori zna da Abazović ne smije pisnuti bez miga Aleksandra Vučića. A znamo i kako je Abazović vodio kampanju u Ulcinju, a kako Vučić u Nikšiću. Na identičan način. Pokrijte se ušima pećinski nacionalisti", navodi se u saopštenju.

Demokrate su "podsjetile URU", da "dok su Demokrate praćene po nalogu koordinatora službi bezbjednosti, od strane visokopozicioniranih članova Kavačkog klana, Dritan Abazović je putem SKY aplikacije i kriptovanog telefona dogovarao i ugovarao određene akcije po Crnoj Gori".

Prema njihovim riječima Abazović je "pod pritiskom Demokrata morao da prizna da je posjedovao i koristio kriptovani telefon sa SKY aplikacijom, a zašto je slagao da ga je odmah prijavio službama bezbjednosti o tome će tek biti riječi".

"Dok su se Demokrate 28. decembra 2020. godine izborile protiv pokušaja DPS-a da preuzme vlast u Skupštini Crne Gore, Dritan Abazović je naredio Adžiću da podnese ostavku na mjesto poslanika i izazove parlamentarnu krizu, kako bi već tada zajedno sa uhapšenom “mamom justicijom” vratio DPS na vlast. Nije mu uspjelo, pa mu i zbog toga smetaju Demokrate", piše u reagovanju.

Dodaju i da dok su Demokrate zakazivale kontrolno saslušanje na temu “Ko je Belivuka pustio u Crnu Goru”, Abazović je "po zahtjevu mafije naredio svojim poslanicima da ne dođu na sjednicu kako se sjednica ne bi održala, a sve sa ciljem da se kriminalci ne bi razotkrili". "A, zašto? Zato što Abazović štiti pripadnike Škaljarskog i Kavačkog klana".

"Dok su Demokrate praćene i prisluškivane od strane DPS-ovog ANB-a što je i formalno utvrđeno i potvrđeno, Dritan Abazović je u bezbjednosnom sektoru čuvao Ljuba Milovića, Zorana Lazovića, Petra Lazovića…i čuvao ostale kadrove bivšeg režima. A Ljubo Milović, lice za koje EUROPOL tvrdi da je visokorangirani član Kavačkog klana, i dalje uživa najveće povjerenje Diratana Abazovića, jer je isti po očiglendo Abazovićevom nalogu pratio Aleksu Bečića, o čemu je sačinjena i službena zabilješka. Međutim, kao što javnost zna po toj zabilješci Abazović nije postupio, nije smijenio Ljuba Milovića, već je ovog kako Europol tvrdi člana kavačkog klana, čuvao i čuva u bezbjednosnom sektoru", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se navodi i da dok su "hapšene i procesuirane zbog političkih obračuna bivšeg SDT-a", Milivoje Katnić je Abazoviću krajem godine, nakon najave pravljenja većine sa DPS-om, pred kamerama čestitao “povratak na pravu stranu”. "Bratski ga i veoma prisno zagrlivši, o čemu svjedoči i umilni osmijeh Abazovića. Tu se krije tajna zašto je Abazovićeva URA jedini subjekt kojeg Katnić nije proganjao, jer je URA podmetnuto kukavičije jaje Škaljarskog i Kavačkog klana".

"Idemo dalje, jezikom činjenica oslobođenih od bilo kakvih interpretacija: Aleksa Bečić nema, niti je ikada imao kriptovani telefon, niti SKY apikaciju. Aleksa Bečić je direktno i konkretno nebrojeno puta pomenuo sve kriminalce i klanove, a više puta za sve ove godine i otvorio slučajeve koje niko nije smio pomenuti", kazale su Demokrate.

Oni tvrde da Bečića "niko nema ni za jednu čačkalicu", te da je davno ponudio da će napustiti i politiku i Crnu Goru "ako iko ponudi dokaze za drugačije", navodeći da "ta ponuda stoji otvorena". "Da postoji bilo šta, bilo koja, makar i najmanja mrlja, Aleksa Bečić bi izdao narod i srušio vlast kao neki što su uradili".

"Aleksa Bečić ne posjećuje zatvore i sastaje se sa ubicama i kriminalcima! Aleksa Bečić se nije gledao, dogovarao ili trgovao sa bilo kojim klanom u Crnoj Gori, regionu ili Evropi, a dobro bi bilo da na isto pitanje odgovori Dritan Abazović, umjesto što po navici informerskim metodama bulazni. Dakle, da li si gospodine Abazoviću komunicirao i sa jednim kriminalnim klanom, posebno sa onim licima koja su trenutno u bjekstvu? Naravno, Dritan Abazović ne bi bio Dritan Abazović da u minutu ne slaže 60 puta", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније