Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

06. 06. 2022. 12:53   >>  12:51 1

GRUBIŠIĆ IBRAHIMOVIĆU

CG da bude grudva koja će da pokrene lavinu proširenja EU

Interes Hrvatske je dugoročna stabilnost dobrosusjedskih odnosa između dvije države, Crna Gora ima našu podršku na evropskom putu, želimo da Crna Gora bude grudva koja će da pokrene lavinu proširenja evropske zajednice, kazao je NJ.E. ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Grubišić je to kazao tokom razgovora sa potpredsjednikom Vlade za regionalni razvoj i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

"Ravnomjeran razvoj svih regija u Crnoj Gori na vrhu je prioriteta nove Vlade. Mi smo tu da pružimo podršku i ekspertizu. Stabilni i dobrosusjedski odnosi su garant mira i prosperiteta regiona kao cjeline", dodao je Grubišić.

On je kazao i da živimo u eri izazovnih vremena i da moramo dodato snažiti ekonomske odnose.

"Ekonomski integracioni proces među najrazvijenije zemlje Evrope praćen povećanim brojem realizacije konkretnih projekata, a sve u cilju poboljšanja žvotnog standarda svih građana Crne Gore nalazi se visoko među prioritetima u radu crnogorske administracije", saopštio je Ibrahimović.

On je dodao da je podrška Hrvatske na tom putu dobar pokazatelj stabilnih partnerskih odnosa dvije susjedne zemlje.

"Cijenimo sve što je Hrvatska uradila za našu državu, kako tokom procesa učlanjena u NATO, tako i na našem putu ka EU zajednici i dobro je da znamo da imamo Hrvatsku kao prijatelja, ne zaboravimo da su nam iskustva koje posjeduje u turističkoj privredi dragocjena", kazao je Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, sagovornici su se saglasili da je neophodno ubržati prekogranični promet ljudi i roba, te izrazili uvjerenje da će sezona koja je pred nama diktirati još bolji nivo posjećenosti turista iz regiona i biti uspješnija od prošlogodišnje.

"Moderna saobraćajna infratsruktura koja se gradi na području zemalja Zapadnog Balkana značajno će uticati na tokove roba i putnika, a samim tim i na kompletnu privredu čitavog regiona, zajednički je zaključak nakon današnjeg razgovora. U tom smislu sagovornici su se dotaknuli i interesa za izgradnju Jonsko-jadranskog gasovoda i jadransko-jonskog autoputa ili barem brzih cesta", navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније