Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

10. 06. 2022. 15:58 >> 15:56

PREDLOG ZAKONA O PRIVREMENOM IZDRŽAVANJU DJECE

Značajan iskorak u pravcu poboljšanja položaja djece i samohranih roditelja

Inicijativa Ženskog kluba za donošenjem Zakona o privremenom izdržavanju djece, koji predviđa osnivanje Alimentacionog fonda, značajan je iskorak u pravcu poboljšanja položaja djece i samohranih roditelja, koji su nerijetko u teškoj materijalnoj poziciji, zbog neodgovornosti roditelja koji uprkos sudskoj presudi izbjegava plaćanje alimentacije.

To je poručeno na sastanku na kome su učestvovale članice Ženskog kluba, kopredsjednice Branka Bošnjak i Vesna Pavićević, poslanica Jovanka Laličić, predstavnici Ministarstva pravde, državni sekretar Bojan Božoviće i samostala savjetnica u Direktoratu za krivično i građansko zakonodavstvo Jelena Dragićević. Sastanku je prisustvovao i sekretar Zakonodavnog odbora, Vlatko Šćepanović.

"Saglasni da djeca ne smiju da ispaštaju i da država treba da stane u njihovu zaštitu, svi učesnici sastanka su pozdravili inicijativu za usvajanje ovakvog Zakona Imajući u vidi multidisciplinarnost kod primjene ovog Zakona, dogovoreno ja da je u cilju lakše primjene neophodno izvršiti određene korekcije i usaglašavanja sa Porodičnim zakonom i ostalim zakonima koji u nekim segmentima tretiraju ovu materiju,  pa će se u narednim danima amandmanski djelovati, kako bi se dobilo najoptimalnije rješenje i kako bi odstranili bilo koju vrstu, eventualnog izgovora za izbjegavanja primjene Zakona", zaključeno je u saopštenju.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније