Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

13. 06. 2022. 07:11 >> 18:02

POZVANI JOVANOVIĆ, NOVOVIĆ, BRĐANIN

Danas sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Prva sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost na čelu sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem održaće se danas sa početkom u 10 časova, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Na sjednici su, kako se dodaje, pozvani i vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

"Na dnevnom redu naći će se Usvajanje nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2022. - 2025. godine, određivanje koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju, kao i koordinatora za izradu i primjenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Takođe, planirano je da se članovi Vijeća upoznaju sa stanjem i problematikom u odnosu na uslove rada i na druga pitanja koja su od značaja za rad Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva i drugih tužilaštava, a posebno u kontekstu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"U tom smislu, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na sjutrašnju sjednicu Vijeća pozvani su da prisustvuju: vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Podsjećajo da je na sjednici Vlade održanoj 5. maja 2022. godine donijeto je Rješenje o imenovanju Vijeća za nacionalnu bezbjednost, čiji će sastav, pored predsjednika Vijeća Abazovića činiti članovi: Raško Konjević, potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Ranko Krivokapić, ministar vanjskih poslova, Savo Kentera, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predskednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније