Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

17. 06. 2022. 11:24 >> 11:45
3

SNP PORUČUJE

Nakon Berana princip reciprociteta u drugim opštinama

Socijalistička narodna partija saopštila je da formiranje vlasti u Beranama smatraju prevarom birača, zbog čega će se, kako kažu, nadležni stranački organi sastati iduće sedmice i odlučiti o konkretnim mjerama i potezima. Poručuju da će se u tom slučaju “striktno držati principa reciprociteta kako u opštinama,  tako i na državnom nivou”.

Socijalistička narodna partija saopštila je kako žali zbog odluke da se u Beranama formira, kako kažu, slaba i nestabilna vlast.

“Tu vlast će činiti grupacije i pojedinci koji jedni o drugima misle sve najgore i koji nijesu sposobni da upravljaju u korist građana Berana. Dovoljno je poređati iskustva zajedničkog rada novih konstituenata vlasti u Beranama i u drugim opštinama, pa vidjeti da su oni jedni sa drugima kao rogovi u vreći i da njihov dogovor u Beranama neće izaći na dobro”, poručuju iz SNP-a. 

DF i Demokrate su, kako kažu u SNP-u, za manje od godinu i po u Budvi upropastili ubjedljivu pobjedu nad DPS-om i sada se tamo mora ići na prijevremene izbore.

“Ne bi li kako tako sačuvali svoje funkcije u Kotoru, Demokrate su u toj opštini kupili dvojicu odbornika DPS-a. Da bi danas u Beranama napravili koaliciju sa Zdravkom Krivokapićem, koga su svi već zaboravili, koji nam je prokockao veliki reformski momenat koji je nastao velikom avgustovskom pobjedom 2020. godine i o kojem ni jedan od novih Zdravkovih partnera nema jednu lijepu riječ da kaže. I samo je jedna ideja koja ih je u Beranama integrisala - to je želja da se napakosti SNP-u koji je, da se podsjetimo toga, prvom velikom pobjedom nad DPS-om na izborima 2014. godine upravo u Beranama i najavio procese koji će voditi ka razvlašćivanju DPS-a u cijeloj Crnoj Gori”, poručuju iz SNP-a.

Kažu i da su u Beranama bili izloženi neviđenim napadima i linču, a da su na izborima osvojio više mandata nego na prije četiri godine.

“Svi relevantni politički subjekti dobro znaju da je SNP politički saveznik koji iznad svega drži do časti, poštenja i korektnog odnosa i da se dosledno držimo dogovora koje postignemo sa našim partnerima”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Iz SNP-a poručuju da su uvijek radili tako da saveznicima pomognu i da ih podrže.

“Zato jučerašnje formiranje vlasti u Beranama smatramo prevarom građana Berana i iznevjeravanjem onih osnovnih demokratskih i ljudskih načela na kojima treba da počiva bavljenje javnim poslovima u jednoj zajednici i odnos prema savezništvu u politici. Na sve ovo odgovorićemo kako i priliči - prema akterima ovog avanturističkog čina u Beranama striktno ćemo se držati principa reciprociteta kako u opštinama,  tako i na državnom nivou”, poručuju iz SNP-a i za narednu sedmicu najavljaju sastanke partijskih organa.

“Nadležni stranački organi SNP-a sastaće se iduće sedmice i odlučiti o konkretnim mjerama i potezima koje ćemo shodno novim okolnostima preduzeti. Čuvajući sve one ideale i principe zbog kojih je SNP poštovan u politici u Crnoj Gori, nastavićemo da se borimo za politiku koja će počivati na časti i čestitosti i koja će naše društvo i državu da usmjerava naprijed. A orbitu Marka Milačića prepuštamo DF-u, Zdravku i Zdravkovim juniorima”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније