Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

24. 06. 2022. 09:19 >> 09:19
1

ZAHTJEV BOGDANOVIĆA

Od Adžića tražio informacije o oštećenju aviona u kojem je bio Bečić

Šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića informaciju iz sprovedene istrage povodom oštećenja Vladinog aviona na aerodromskoj pisti u Golubovcima, na letu Ljubljana-Podgorica, prilikom povratka Delegacije Skupštine Crne Gore na čelu sa njenim tadašnjim predsjednikom Aleksom Bečićem.

"Naime, prilikom povratka Delegacije Skupštine Crne Gore koju je predvodio Aleksa Bečić, pilot Vladinog aviona tokom slijetanja nije uspio da spusti stajni trap, te je izvjestan vremenski period kružio iznad Podgorice, a zatim kada je isti aktivirao alternativnim putem pilot je nastavio i uspješno završio slijetanje, nakon čega se tokom rulanja po aerodromskoj pisti stajni trap uvukao, a avion oštetio", rekao je Bogdanović.

Veoma je, kaže, simptomatično da se ovaj incidentni događaj desio "samo 15 dana prije praćenja Alekse Bečića od strane, kako Europol tvrdi, članova Kavačkog klana".

"Gospodin Filip Adžić je nakon sedam dana dostavio šturo obavještenje da je incidentni događaj predmet istraživanja Nacionalne komisije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova, događaja koji ugrožavaju sigurnost željezničkog saobraćaja i pomorskih nezgoda i nesreća, kao i da se od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici vodi izviđajni postupak. Pri tome ne navodeći šta je Ministarstvo preduzelo tim povodom, da li raspolaže informacijom da je bila ugožena bezbjednost predsjednika Skupštine Alekse Bečića, da li je njegovo kretanje eventualno bilo poznato članovima Kavačkog klana, koji su ga tajno pratili", rekao je Bogdanović.

On se takođe obratio Osnovnom državnom tužilaštvu sa zahtjevom u vezi informacije da li se pred tim organom vodi izviđajni postupak, koje su mjere, radnje i aktivnosti preduzete do dana podnošenja ovog zahtjeva.

"Očekujemo da će javnost biti upoznata i da će joj biti predočeni svi detalji, kao i da će Osnovno državno tužilaštvo imati ozbiljniji i profesionalniji pristup od Ministarstva unutrašnjih poslova", istakao je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније