Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

01. 07. 2022. 17:15 >> 17:25
2

SOCIJALDEMOKRATE PORUČILE

"Ako se usvoji ovakav štetan ugovor izglasati nepovjerenje Vladi"

Socijaldemokrate Crne Gore ponovile su apel da sve "državotvorne partije" izglasaju nepovjerenje Vladi ukoliko usvoji i potpiše Temeljni ugovor sa SPC. 

"Ako ovakav izdajnički ugovor između države i SPC, zbog kojeg bi neko trebalo da odgovara pred zakonima ove države, bez ikakve mogućnosti da javnost nešto kaže na tu temu, bude usvojen na Vladi, pozivamo sve državno odgovorne partije da podrže našu inicijativu i izglasaju nepovjerenje Abazovićevoj Vladi. Koja, što se nas tiče, ovako kako je koncipirana, nije ni smjela biti birana. Jer je od samog starta jasno da je formirana da bi sprovodila tuđu agendu, kako bi realizovala ono što čak ni Krivopaićeva Vlada nije bila spremna. Sve to na štetu građanske i sekularne Crne Gore", saopšteno je iz SD-a. 
 
Preema njihovim tvrdnjama ovim ugovorom SPC se daju veća prava u odnosu na ostale vjerske zajednice.
 
"Ali joj se, što je još gore, daje više prava i u odnosu na samu državu Crnu Goru. Ugovor, istovremeno, svu kulturnu baštinu Crne Gore daje u ruke organizaciji sa sjedištem u drugoj državi, da njime raspolaže kako ona hoće, a vjerske objekte koji toj organizaciji pripadaju stavlja u ravan ambasada i daje im pravo eksteritorijalnosti, što znači da državni organi Crne Gore, bez prethodnog odobrenja sveštenog lica, u njih ne mogu kročiti čak ni sa sudskim nalogom", kaže se u saopštenju.
 
Oni su saopštili da Vlada planira usvajanje ovog akta u najkraćem rokku. 
 
"Ništa od prethodno navedenog građanske partije niti građani ove države ne mogu elaborirati niti čuti detaljna obrazloženja, budući da je usvajanje ovog akta na Vladi planirano u najkraćem roku. Pa pitamo: koja je bila svrha objavljivanja uopšte? Štrik kod evropskih partnera? Ili još malo agonije i podjela, u kojima se svi valjamo otkako nas miri onaj koji je ovim ugovorom ušao u klasični čin izdaje?  Ako građanske partije na ovo pristanu, pitamo se ima li išta na šta se sjutra ne bi pristalo", zaključeno je u saopštenju SD-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније