Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

04. 07. 2022. 20:07 >> 22:31
1

ABAZOVIĆ I MINISTRI SA STUDENTIMA

Pomaci u pravosuđu do 31. jula

Povodom deset godina od početka pristupnih pregovora sa EU, predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministri razgovarali su sa crnogorskim studentima sa svih crnogorskih fakulteta u Vili Gorica. Glavna poruka je da će 43. Vlada učiniti sve što je do nje da Crna Gora postane punopravna članica EU. Najviše vremena potrošeno je na unutrašnja pitanja koja ometaju put ka EU. Abazović je najavio brojne pomake u pravosuđu do 31. jula, kao i nova imenovanja.

Abazović će se, kako nezvanično saznaje TVCG, tokom sljedeće sedmice odazvati na poziv predsjednice Skupštine i početi  dijalog.  

"Optimističan sam i do 31. jula ćemo imati jedna dio rezultata. Danas su počeli intervjui vezano za Sudski savjet. Vjerujem da u dobroj dimanici možemo da riješimo makar dva od ova tri otvorena pitanja do ljetnje pauze. Pa i ako to jedno ostane ili u toku pauze da riješimo ili odmah nakon nje", poručio je Abazović.

Ministar pravde Marko Kovač je istakao da se ništa ne može postići bez stručnih ljudi.

"Ostalo je ključno da mi dovedemo prave i kvalitetne ljude. Bez vrednovanja stručnosti i profesionalnosti, mi možemo usvojiti koji god zakon, ali moramo početi da ih primjenjujemo", kazao je Kovač.

Ministarska evropskih poslova Jovana Marović je naglasila da smo lideri zbog toga što smo otvorili sva pregovaračka poglavlja i u tom procesu najviše odmakli.

"Ono što je problematično i što tek treba da obezbijedimo kao mjerljive rezultet je vladavina prava", kazala je Marović.

Tokom susreta bilo je riječi i o položaju studenata. Premijer i ministri obećali su da će učiniti sve da unaprijede njihov položaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније