Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2022. 16:45 >> 17:34

DANILOVIĆ

"Ne idem na sjurašnji sastanak sa Đurović"

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović saopštio je da neće prisustvovati sjutrašnjem sastanku sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović i liderima parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori.

“Dobio sam poziv od predsjednice Đurović da sjutra u Skupštini prisustvujem sastanku lidera parlamentarnih stranaka na kojemu bismo se posvetili prioritetnim pitanjima: izbor sudija Ustavnogsuda, imenovanje članova SS, izbor VDT, reforma izbornog zakonodavstva. Obavijestio sam danas Skupštinu da sam zahvalan na pozivu, ali da na ove teme neću razgovarati”, kazao je Danilović.

Lider UCG naveo je i razloge za ovakvu odluku.

“Razlozi su sljedeći: Ni za jedan od ovih problema Ujedinjena CG nije kriva niti ja imam lične krivice! Nova, manjinska, vlada je izabrana s namjerom da ove probleme riješi. Preciznije, bivša vlada je srušena pod izgovorom da nam treba većina od 49 koja će otkočiti evro procese. Da priskačemo u pomoć onima koji su se nedavno oglušili o svaku našu molbu i zahtjev, u ovoj pameti nećemo", istakao da Danilović i dodao da onaj koji je obećao poslaničke glasove da kompezuje nedostajanje socijaldemokratska tri neka ih priloži na dogovoreno mjesto.

Poručuje da u UCG nijesu trgovci, pa, kako kaže, neće “sudije i tužioca izvlačiti poput šorkova”.

“Ako su neustavno i nezakonito produženi mandati odbornika i odloženi lokalni izbori neka isti politički mešteri produže mandate i sudijama Ustavnog suda? Neka pod izgovorom ubrzanja i usijanja evrointegracija i borbe protiv Putina budu izabrani kandidati u Sudski Savjet i VDT! Žao nam je nekih časnih ljudi iz struke, ali i oni znaju o čemu se radi”, dodaje Danilović.

On je istakao da u Crnoj Gori ionako “ima viška institucija, koje se na kraju ništa i ne pitaju”.

“Važno je poslije svega samo jedno; da se spasi ova Vlada, odnosno, da se odbije Raškov, Rankov i Draginjin tempirano – templarski juriš na istu, i to iznutra, uz komitsku podršku spolja. Dakle, ne idem na sastanak, ali držim palčeve”, zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније