Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

21. 07. 2022. 11:16   >>  11:17 2

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Sinjajevinu zaštititi, Odluku o vojnom poligonu ukinuti

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma predlaže da Sinjajevina bude zaštićeno područje, a Odluka o vojnom poligonu da bude ukinuta, saopšteno je iz tog resora.

Kako navode, Agencija za zaštitu životne sredine je izradila Studiju zaštite i uspostavljanja zastićenog prirodnog dobra na području Sinjajevine.

U Studiji se, na osnovu podataka o prirodnim, pejzažnim i kulturnim vrijednostima, te ocjene stanja područja, kao i shodno socijalno-ekonomskom kontekstu i činjenici da je jedan dio istraživanog područja definisan kao jedno od područja u okviru EMERALD mreže u Crnoj Gori, teritorija Sinjajevine predlaže za zaštitu shodno odredbama Zakona o zaštiti prirode.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je Studija upućena lokalnim samoupravama, na čijoj teritoriji se prostire Sinjajevina: Mojkovac, Kolašin, Danilovgrad, Šavnik i Žabljak. Zakonske procedure (Zakon o zaštiti prirode) nalažu da predlog treba da podnesu lokalne samouprave Vladi, koja potom odlučuje o proglašenju zaštite.

“Vjerujem da će pomenute opštine, na osnovu dostavljene Studije, predati predlog i da ćemo uskoro imati ovo pitanje na Vladi. Stav Ministarstva je jasan- Sinjajevina treba da bude zaštićena", poručila je ministarka Novaković Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније