Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

28. 07. 2022. 11:10 >> 11:07
7

SD REAGOVAO

Zirojević: Abazović potvrdio izdajničke namjere, hitno smijeniti Vladu

Najava premijera Dritana Abazovića da bi Temeljni ugovor sa SPC mogao biti potpisan početkom avgusta potvrda je da je radna grupa koja će utvrđivati ustavnost i zakonitost ugovora samo paravan za kupovinu vremena i nova prevara odlazećeg premijera, ocijenio je portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.  

Ranije danas Abazović je saopštio da bi Ugovor sa SPC mogao biti potpisan u avgustu, nakon što svi još jednom dostave mišljenje o tom dokumentu.

"Današnja najava premijera Abazovića da će, početkom avgusta, potpisati ugovor sa SPC i da je za njega ta priča završena, samo je potvrda onoga što smo govorili - da je radna grupa koja će utvrđivati ustavnost i zakonitost ugovora samo paravan za kupovinu vremena i nova prevara odlazećeg premijera", rekao je Zirojević.

Pozvao je sve suverenističke partije da "zbog namjernog skretanja sa evropskog puta i realizovanja tuđe agende zajedno podnesemo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini koju su Socijaldemokrate već pripremile".

"A da u međuvremenu postignemo dogovor o obliku Vlade koja bi pripremila izbore. Svakako, u tom vremenskom periodu, bilo bi neophodno i da svi zajedno damo doprinos postizanju kvalifikovane većine potrebne za izbor kadrovskih rješenja u oblasti sudstva, sa ciljem dobijanja završnih mjerila", kazao je Zirojević.

Situacija je, kaže on, sada već u potpunosti jasna.

"Dritan Abazović više i ne krije svoje izdajničke namjere, jer je njegov, kao i cilj mentora sa strane kojima bezpogovorno služi, da obezdržave Crnu Goru i da je zaustave na njenom evropskom putu. Stoga suverenističke partije nemaju više šta da čekaju, jer Crna Gora nema više vremena za gubljenje. Izbori se nameću kao jedino održivo rješenje za izlazak iz političkog ćorsokaka u kojem se već dvije godine nalazi, a smjena Vlade koja vodi politiku koja sve više dobija obrise petokolonaške i izdajničke je logičan slijed događaja", kazao je Zirojević.

Smatra da bi svaki novi truli kompromis bio isključivo na štetu države i njenih interesa.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније