Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

29. 07. 2022. 16:36 >> 16:34
5

KNEŽEVIĆ

Poslanici DNP pokreću inicijativu za smjenu Danijele Đurović

Poslanik Demokratskog fronta i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević podnijeće krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine Danijele Đurović, ukoliko uvrsti u dnevni red antizetske zakone o Teritorijalnoj organizaciji i Glavnom gradu. Kako je dodao, poslanici DNP će koliko sjutra podnijeti i inicijativu ta smjenu Đurovićke zbog zloupotrebe službenog položaja.

Poslanici DNP-a će, kako je naveo, koliko sjutra podnijeti inicijativu za smjenu Danijele Đurović sa funkcije predsjednice Skupštine, jer je brutalnim zloupotrebama službenog položaja od najvišeg zakonodavnog organa napravila političku pijacu na kojoj je planirala sjutra da proda i interese 20.000 građana Zete.

"Ni Ivan Vuković, ni Luka Rakčević, ni Danijela Đurović, ne mogu biti važniji od građana Zete, i činjenice da ovim zakonskim predlozima žele da teritorijalno obogalje ovo područje i pretvore ga u pustu zemlju. Za razliku od njih, nikad se nisam vodio političkim kalkulacijama u odnosu na životne interese bilo kog područja u Crnoj Gori. Tako sam podržavao formiranje opština Tuzi, Petnjica i Gusinje u skladu sa interesima građana ovih područja", navodi Knežević u saopštenju.

Kako je istakao, odavno je poznat njegov stav da Zeta treba da bude samostalna opština u granicama iz 1957. godine koje bi joj garantovale održivost i razvoj kako se ne bi pretvorila u većinu crnogorskih opština koje zavise od egalizacionog fonda i pomoći države.

"Možda ovaj moj stav ne bi imao težinu, da to nije i stav većine građana Zete, i planiram da ga branim po svaku cijenu mog političkog djelovanja. Još uvijek ne želim da vjerujem kako ovi antizetski predlozi zakona imaju veze s mojom mogućom kandidaturom za gradonačelnika Podgorice, i zato da bih podnosioce ove inicijative relaksirao i oslobodio straha od mene, nudim im dogovor pred čitavom Crnom Gorom. Predložite zakon u kojem će buduća opština Zeta imati devet katastarskih opština iz 1957. godine: Bijelo Polje, Botun, Cijevna, Dajbabe, Golubovci, Gostilj, Mahala, Mataguži, Vukovci i Vranjina. I javno obećavam da ću glasati tako predloženo zakonsko rješenje i neću se kandidovati za gradonačelnika Podgorice. Dokažite da se ne vodite političkim računicama i da vam je stalo do budućnosti građana Zete. Takođe, kao predsjednik DNP-a želim saopštiti da su ovakvim protivustavnim i protivzakonitim djelovanjem parlamentarne većine, gotovo eliminisane i pretpostavke o glasanju za članove Sudskog savjeta. Ne može se jednom rukom pozivati na dijalog, a u drugoj držati nož, i još očekivati da bez ikakvog otpora posmatramo kako nas ubijate tim istim nožem. Uostalom, nadam se da će građani ubrzo na izborima svakom odrediti kome je gdje mjesto, a za neke već i sad znam", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније