Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

04. 08. 2022. 14:28 >> 14:25

DANILOVIĆ PORUČIO

Opozicija da zatraži skraćenje mandata Skupštini

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović pozvao je trenutnu opoziciju da pokrene inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. "Trenutna opozicija, treba da zatraži vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će se glasati o skraćenju mandata parlamenta. UCG nema snagu da to sama pokrene ali smo spremni da to prvi podržimo", kazao je Danilović.

On je  kazao da je UCG bila i ostala protiv ove "nedostojne političke zavrzlame, protiv formiranje ove Vlade s kojom smo ušli u vrtlog, u ponižavanje i gaženje političkih pravila i izigravanje volje birača koja je nesumnjivo utvrđena 30. avgusta 2020. Bili smo protiv jer se i u našu politiku moraju uvesti pisana i poštovati nepisana pravila ako našem društvu želimo političko i državno ozdravljenje".

On je podsjetio  i da je taj politički subjekt još prije četiri mjeseca govorio da su skraćenje mandata Skupštini i vanredni izbori jedino časno rješenje.

"I zaista je tako. Pusti izgovori da treba pošto-poto tražiti dvotrećinsku ili tropetinsku većinu za otkočenje evro procesa pokazala se smiješnim razlogom. Čerupanje koje je nastalo tada još ne prestaje. U cijeloj priči DPS licemjerje nema granica. Znajući da je skraćenje mandata Skupštini jedini izlaz nakon kojega se odmah raspisuju vanredni izbori, DPS predlaže nepovjerenje Vladi, a moli Boga da to ne prođe. Zašto? Pa zato što u međuvremenu hajdučki namješta svoje izlizane kadrove po dubini", kauzao je Danilović.

On tvrdi da ukoliko nepovjerenje Vladi dobije većinu onda Đukanović ima rezervni plan.

"Dobija priliku da opet nekome da mandat za sastav treće vlade u samo dvije godine i ovoga puta bi se očigledno išlo na kupovinu jednog poslanika kako bi se napravila vlada od poraženih ili bi se ušlo u trgovinu sa nekim od poželjnih partnera koji su 30. avgusta 2020. bili na našoj strani", kazao je Danilović.

Osvrnuo se na SDP i ocijenio da o doslednosti SDP ne treba trošiti riječi.

"I oni žele da sruše vladu u kojoj su njihova dva ključna ministra umjesto da daju ostavke. Čemu farsa kada se to rješava jednostavno - prosto napustite vladu koja je 'postala veleizdajnička'", smatra Danilović.

Dodaje da iako se čini da je priča dovedena do kraja, "vjerujem da je mislećim ljudima jasno kakva se prevara ponovo može skuvati".

"Da bismo to razobličili do kraja, trenutna opozicija, treba da zatraži vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će se glasati o skraćenju mandata parlamenta. UCG nema snagu da to sama pokrene ali smo spremni da to prvi podržimo. Predlog DF da se vratimo pobjedničkoj većini od 30. avgusta 2020. zvuči tako lijepo i normalno ali je problem kako za to pridobiti URA i SNP? To svi znamo, zar ne?", navodi Danilović.

Kako kaže, oni i danas vladaju uz pomoć DPS-a koji je i drugi put spreman da ponudi podršku onome ko je lakom da prihvati, samo ovoga puta pod malo zahtjevnijim uslovima.

"Ovaj politički cirkus mogu samo riješiti vanredni izbori na kojima bi se vidjelo koliko ko od nas ima i podrške i mandata. Uđemo li u još jedan krug trgovanja i laganja to Crnu Goru može unazaditi i vratiti u brlog gori od ovoga", zaključio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније