Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

04. 08. 2022. 17:39 >> 17:36
2

KRIVOKAPIĆ–GERASIMENKO

Sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas

Sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas, kazao je šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić.

Krivokapić je primio u nastupnu posjetu ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Olega Gerasimenka. Kako je saopšteno iz MVP-a, Krivokapić je, uz čestitke povodom stupanja na dužnost, poželio Gerasimenku da se u našoj zemlji osjeća kao kod kuće.

"Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju odlične i prijateljske odnose, te da razvijaju saradnju u mnogim oblastima. Na sastanku je prenijeta zahvalnost šefa ukrajinske diplomatije Dmitra Kulebe na pomoći Crne Gore toj zemlji, te ocijenjeno da Ukrajina visoko cijeni crnogorsku podršku", navodi se u saopštenju.

Podsjetivši da je Crna Gora u prethodnom periodu obezbijedila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, te da je prva zemlja regiona koja je vratila svoju ambasadorku u Kijev, Krivokapić je, kao se dodaje, prenio spremnost naše zemlje da nastavi da pruža pomoć Ukrajini.

"Na toj liniji, Krivokapić je ponovio snažnu podršku Crne Gore ukrajinskoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskoj budućnosti te zemlje, dodajući da sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas", saopšteno je iz MVP-a.

Kako se dodaje iz tog vladinog resora, šef crnogorske diplomatije upoznao je ambasadora Gerasimenka sa inicijativom da se u crnogorskoj Prijestonici Cetinju, gdje od početka ruske agresije traju protesti podrške Ukrajini, jedna ulica preimenuje u čast ukrajinskih heroja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније