Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

05. 08. 2022. 18:26 >> 18:24

URA ERAKOVIĆU

CG će uskoro dobiti institucije koje će osloboditi državu

Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi našu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema 'izdajnika' i 'patriota', a oni koji propagiraju nacionalizam biće politički prevaziđeni i na sreću - nepotrebni, kazali su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su to kazali reagujući na saopštenje potpredsjednika DPS-a Jevta Erakovića i dodali da ih brinjava vokabular Erakovića, koji kako su kazali "odiše ekstremizmom i teorijama zavjere, tražeći 'izdajnike' i domaće neprijatelje".

"Zbog međunarodne javnosti, koja je prinuđena da čita ovakve pamflete, kao i da objasnimo doktoru kojem očigledno politika ne ide - za deblokadu pravosuđa i borbu protiv zarobljene države u koju nas je dovela njegova partija - potrebni su nam glasovi svih političkih subjekata - i onih s kojim dijelimo spoljno političke prioritete i onih koji imaju drugačije prioritete u odnosu na EU integracije. Nakon javno deklarisanog stava svih političkih partija - jasno je bilo koji su koraci za dostizanje broja 54. Ne radi se o bilo kakvoj zavjeri, već o umijeću pregovaranja i komuniciranja jednih s drugima. Da je DPS umio i htio da nas izvuče iz blokade države, u koju smo zapali zbog njega, da se nije bavio nacionalizmom, krvnim zrncima i traženjem 'izdajnika' i 'neprijatelja' među sopstvenim građanima - imao je prilike da to uradi", naveli su iz URE.

Oni su su istakli, ne postoji evropskija agenda od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe.

"DPS je, nažalost, ubio slobodno pravosuđe. Za GP URA - polovična rješenja nikad nisu bila način rješavanja problema, pa tako i za Ustavni sud, jer znamo gdje su nas takva DPS rješenja dovela. U ćorsokak. Uostalom, članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem 'krnjeg' Ustavnog suda trebali da adresiraju prvo svom predsjedniku partije - on je insistirao na paketu", kazali su iz GP URA.

Iz te partije ističu da su "rješavanjem svih opterećujućih pitanja, pokrenuli politički dijalog i uklonili svaku prepreku za izglašavanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta u punom kapacitetu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније