Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

17. 08. 2022. 15:44 >> 19:06
6

ABAZOVIĆ U SUSRET GLASANJU

Nemam ništa protiv da se konstituiše nova većina

Premijer Dritan Abazović kazao je da nema ništa protiv toga da se konstituiše nova parlamentarna većina, te da će, u vezi s inicijativom za izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi, poštovati sve što bude legitimna odluka crnogorskog parlamenta. Ponovio je da je relaksiran u susret sjednici 19. avgusta za kada je zakazano glasanje o nepovjerenju Vladi Crne Gore.

"Ako je neko mislio da ćemo da sprovodimo tuđe politike, za rad tuđih interesa, prevarili su se", rekao je Abazović, navodeći kako je nekome najvažnije pitanje na svijetu Temeljni ugovor, opština Zeta, zaštita brda Gorica...

Poručuje da Vlada Crne Gore vodi autonomnu politiku: "Svi imaju svoje prioritete, ako treba da se konstituiše nova većina u Skupštini Crne Gore, nemam ništa protiv", kazao je Abazović, navodeći da bi eventualno nova većina trebalo da se iskristališe što prije.

Ako ne prođe inicijativa o nepovjerenju njegovom kabinetu, kako je rekao, već narednog dana može se vidjeti šta dalje da se radi: "Ako se desi da prođe, mi ćemo se povući iz procesa".

Abazović je rekao da Crna Gora ima značajnije izazove sa kojima se mora susresti, naročito na jesen.

"Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa. Vidjećemo šta će i sa njom biti, ako se 19. ne dogodi ništa. Što se mene tiče, ja sam potpuno relaksiran. Mislim da smo u 100 dana uradili mnogo stvari. Zemlja treba da ide dalje u stabilnost", poručio je Abazović.

Crna Gora, kako je rekao, treba da ide dalje u stabilnosti. Kazao je i da će poštovati sve što bude legitimna odluka crnogorskog parlamenta.

Nove medijske napise u kojima se njegovo ime dovodi u vezu sa Skaj aplikacijom nazvao je "halucinacijama".

"Što se tog dijela tiče, i kako se do toga došlo, to je van zakona i biće o tome malo priče", rekao je Abazović.

On je tokom uništavanja zaplijenjenih cigareta u Nikšiću kazao da nastavljaju sa beskompromisnom borbom protiv organizovanog kriminala i šverca cigareta.

Abazović je rekao da je proces suzbijanja šverca cigareta jedan od najznačajnijih procesa koje sprovodi vlada na čijem je čelu, ali i problema sa kojim se zemlja suočava.

Smatra da šverc cigareta, uz šverc kokaina, predstavlja okosnicu oko koje se finansiraju određene strukture, čak i političke, zbog čega je, kaže, i nastala panika u vezi sa radom ove Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније