Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

17. 08. 2022. 17:17 >> 19:07
4

BOGDANOVIĆ SAOPŠTIO

Vlada bez podrške, a Abazović i dalje ne podnosi ostavku

U ovom trenutku u skupštinskoj proceduri imamo potpise praktično 90% poslanika da Vlada Crne Gore nema povjerenje i da bi trebalo da padne, a neligitimni premijer kome su puna usta demokratije i evropejstva i dalje ne podnosi ostavku, iako je svojevremeno pozivao gospodina Zdravka Krivokapića da podnese ostavku, saopštio je predsjednik Kluba poslanika Mir je naša nacija Boris Bogdanović.

On je saopštio da su sa zadovoljstvom potpisali Inicijativu za razrješenje predsjednice Skupštine i izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi, odnosno, kako je rekao, rušenje neligitimne parlamentarne većine.

"Potpisima poslanika Demokrata, DF-a, Demosa, Ujedinjene, Prave i Radničke partije je potvrđeno da postoji sijaset razloga za pad ove neligitmine Vlade i parlamentarne većine, i da takav naš sud apsolutno nema veze sa potpisivanjem Temeljnog ugovora koji smo podržali. Pokušaj jeftine zloupotrebe i skrivanja iza Temeljnog ugovora koji je završena priča i koji ne može promijeniti bilo koja Vlada bez saglasnosti crkve je razobličen, a razlozi za obaranje DPS-URA-SNP Vlade su više nego jasni i svakim danom ih je sve više", rekao je Bogdanović.

Nakon jučerašnjeg izglasavanja zakona protiv Zete i Zećana i jednostranog utvrđivanja liste kandidata za članove Sudskog savjeta od strane DPS-URA-SNP, kako navodi, razlozi su još i jasniji i brojniji.

"U ovom trenutku u skupštinskoj proceduri imate potpise praktično 90% poslanika da Vlada nema povjerenje i da treba da padne, a neligitimni premijer kome su puna usta demokratije i evropejstva i dalje ne podnosi ostavku, iako je svojevremeno pozivao gospodina Zdravka Krivokapića da podnese ostavku. Definitivno za rubriku vjerovali ili ne. Ako naši organi i defitinitvno donesu odluku da oborimo Vladu, Inicijativa DF-a koju smo podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od Inicijative 19-og, ali i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine i definitivno srušiti neligitimina DPS-URA-SNP parlamentarna većina", rekao je Bogdanović.

Ponovio je da "kakva god bude naša definitivna odluka na sjednici 19. avgusta, mi ulaziti nakon toga u prevarantske modele, u kakve su ulazili URA i SNP nemamo namjeru, jer je za nas volja naroda uvijek bila i biće zvijezda vodilja".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније