Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

19. 08. 2022. 18:17 >> 19:32
12

MANDIĆ NAJAVIO

Abazović i Joković dostaviće predlog za rekonstrukciju Vlade

Dio poslanika koji su činili skupštinsku većinu nakon posljednjih parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. održali su sastanak tokom pauze sjednice parlamenta. Očekuje se predlog za rekonstrukciju Vlade.

Na zahtjev dva poslanička kluba predsjednica Skupštine Danijela Đurović dala je pauzu od sat vremena.

Sastanku iza zatvorenih vrata u skupštinskom Bijelom salonu prisustvovali su lideri DF-a, PzP-a, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije, DEMOS-a, CIVIS-a, a bio je prisutan i premijer Dritan Abazović i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković iz SNP-a.

Nakon sastanka, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je novinarima da će premijer Abazović i potpredsjednik vlade Joković dostaviti prijedlog za rekonstrukciju

"U naredenih 15 do 20 minuta to će, sa potpisima Ure i SNP-a, biti dostavljeno pobjednicima izbora 2020. godine. Demokratski front bi se radovao kada bi imao da saopšti dobre vijesti građanima", rekao je Mandić.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić najavio je da je ta partija spremna da povuče odluku da će glasati za smjenu Vlade ako premijer podnese detaljan plan rekonstrukcije i podrže ga lideri koji su bili na sastanku, a potom i Demokrate.

Milačič je kazao da je prenio Abazoviću da bi najpametnije bilo da podnese ostavku i poručio da ako premijer to ne uradi, treba da pripremi detaljan plan.

"Prava Crna Gora je spremna da povuče odluku o glasanju nepovjerenju Vladi, a ako prije glasanja ne dobijemo plan onda to znači da taj neko ne želi dogovor", kazao je Milačić.

Demokrate nisu bile na sastanku. Podsjećaju da su rekli da se ostali lideri usaglase i dostave im prijedlog 32 poslanika.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније