Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

07. 09. 2022. 12:45 >> 12:44

DRUGA SJEDNICA

Radna grupa u ponedjeljak o Nacrtu zakona o Skupštini

Druga sjednica Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Skupštini Crne Gore biće održana u ponedjeljak, saopšteno je iz parlamenta.

Na prvoj sjednici je dogovoreno da Nacrt zakona o Skupštini bude završen do 15. oktobra.

Tada je analizirana metodologija izrade Nacrta zakona, utvrđena agenda i rok u kome treba da završe posao.

Radna grupa je formirana 25. jula, kada je iz parlamenta saopšteno da je došlo vrijeme da se usvoji akt o Skupštini, kao krovni dokument koji će omogućiti nesmetano i profesionalno funkcionisanje te institucije.

“Usvajanjem ovog akta Skupština Crne Gore će, prvi put od svog osnivanja 1905. godine, imati pravni propis koji će, u rangu zakona, definisati njeno djelovanje, funkcije i nadležnosti”, kaže se u saopštenju.

U Radnu grupu za izradu Nacrta zakona o Skupštini imenovani su predstavnici svih klubova poslanika koji participiraju u parlamentu.

Kooradinator radne grupe je Milosava Paunović, a članovi Suzana Pribilović, Predrag Bulatović, Momo Korivica, Branka Bošnjak, Božena Jelušić, Suljo Mustafić, Boris Mugoša, Draginja Stanković Vuksanović i Genci Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније