Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

12. 09. 2022. 07:25 >> 07:40

SKUPŠTINA CG

Odbor o izvještaju Komisije o izboru sudija

Ustavni odbor razmatraće danas izvještaj Komisije o izboru četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore na osnovu javnog poziva od 1. avgusta.

Komisija je formirana na prošloj sjednici sa zadatakom da pregleda dokumentaciju 19 kandidata koji su konkurisali za sudije Ustavnog suda.

Komisija, koju čine Jovanka Laličić, Luiđ Škrelja i Vladimir Martinović, utvrdiće da li su prijave kandidata u skladu sa uslovima koji su propisani javnim pozivom.

Saopšteno je da su se na javni poziv prijavili Snežana Armenko, Alija Beganović, Tatjana Bulatović, Ilija Vukčević, Sulejman Guči, Dragana Đuranović, Azra Jasavić, Snežana Jonica i Jovan Kojičić.

Na javni poziv prijavili su se i Sanja Malenjak, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Mirjana Popović, Ivan Radojičić, Branislav Radulović, Enesa Rastoder, Jelena Ružičić, Gorica Fatić i Edis Hadžić.

Ustavni sud, od ukupno sedam, sada ima četiri člana.

Predsjednik je Budimir Šćepanović, a članovi Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Miodrag Iličković, koji u utorak ispunjava uslove za penziju, čime taj sud neće imati kvorum za rad.

Početkom godine penzionisan je Dragoljub Drašković, a ranije Hamdija Šarkinović i Mevlida Muratović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније