Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

12. 09. 2022. 17:00 >> 18:21

MINISTARSTVO ODBRANE CG

SAD pomažu modernizaciju vojske sa 23 miliona dolara

Vlada Sjedinjenih Američkih Država pomoći će modernizaciju Vojske Crne Gore i jačanje njenih kapaciteta sa dodatna 23 miliona dolara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Kako navode taj novac dio je nove tranše u iznosu od 2,2 milijarde dolara, koje su SAD opredijelile za pomoć Ukrajini i drugim državama koje mogu biti ugrožene od strane Ruske Federacije.

”Kao saveznica koja dijeli vrijednosti SAD i Alijanse, Crna Gora je, kao odgovorna članica NATO i zemlja koja je najviše napredovala na putu ka EU, usaglasila svoju spoljnu i bezbjednosnu politiku u odnosu na rusku agresiju na Ukrajinu”, navodi se u saopštenju resora Ranka Krivokapića.

Dobijenih 23 miliona dolara biće, kako kažu, opredijeljena za modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore, ispunjavanje NATO ciljeva sposobnosti kao i za jačanje kapaciteta u domenu sajber odbrane.

”SAD su već, za iste namjene, u drugom kvartalu ove godine, već opredijelile Crnoj Gori 4,9 miliona dolara”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније